Domácí vepřová šunka recept
Druhý den formu vaříme postupným zvyšováním teploty na 75°C. Od této doby vaříme zhruba 90 minut, kde by se teplota měla pohybovat v rozmezí zhruba od 75C do 80°C. Po uvaření formu vložíme do studené vody a šunku tím jakoby šokem zchladíme. Šunku z formy vyjmeme a dáme pořádně vychladit.
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka
Domácí krůtí šunka recept
Konkrétně v tomto receptu bude v 1 kg šunky maximálně 0,075 g dusitanu sodného. Každý, kdo někdy jedl jakoukoliv uzeninu, již dusitan požil v mnohonásobném množství, proto není třeba si s touto položkou lámat hlavu. Ve směsi "Praganda" je již namíchán se solí, proto jej nemusíme kupovat samostatně.
Podobné recepty jako Domácí krůtí šunka
Paštika z lískových ořechů
Využijte zbytky lískových oříšků po vánocích a vyrobte si doma lahodnou paštiku. Překvapí vás výborná chuť této vegetari
Podobné recepty jako Paštika z lískových ořechů
Domácí vepřová šunka recept
Domácí šunka nemá dlouhou trvanlivost, protože neobsahuje žádné konzervanty, ale jelikož je tak chutná, určitě vám nezůstane v lednici déle jak 2 dny. Pozn.: V zásadě platí na 1 kg masa 2,5 % soli, což je 25 g. Pokud chcete použít méně masa, můžete si tak množství soli lehce vypočítat. Praganda se p
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka
Domácí šunka
Pořídil jsem si dálkový teploměr na vaření, grilování masa v Tchibu. Dobu vaření lze překročit. Jednou jsem na vařenou šunku zapomněl a vařila se celou noc a byla OK. Po ukončení vaření celý šunkovar vyjmeme, necháme vychladnout nebo vložíme do studené vody a chladíme. Pak už jen vytáhnout hotovou š
Podobné recepty jako Domácí šunka
Domácí paštika (od Janičky) recept
Játra semeleme syrová. Dohromady smícháme maso, játra, syrová vejce, sůl, pepř, na špičku nože mleté nové koření a nastrouhanou půlku muškátového oříšku. K tomu všemu přidáme cca 1 litr vývaru z masa. V mixéru vše řádně prošleháme. Plníme do skleniček asi do 2/3 výšky. Vaříme 2 hodiny.
Podobné recepty jako Domácí paštika (od Janičky)
Krůtí paštika z šunkovaru
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobno, orestujeme společně s rozmarýnem na oleji, přidáme očištěná játra, osolíme a opepříme. Přilijeme portské víno, velmi krátce povaříme, přidáme změklé máslo a rozmixujeme dohladka. Dno a stěny šunkovaru vyložíme plátky slaniny, tak aby se na dně překrýva
Podobné recepty jako Krůtí paštika z šunkovaru
Domácí paštika recept
Paštiku dáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme v troubě asi 45 minut. Můžeme péci i v domácí pekárně. Domácí paštiku necháme vychladnout do druhého dne, aby se chutě prolnuly. Domácí paštiku doporučuji dělat i z poloviční dávky, i tak jí je hodně.
Podobné recepty jako Domácí paštika
Šunka z vepřového kolene recept
V den výroby všechny tři části masa promícháme dohromady, nejlépe v robotu, hákem na těsto. Do šunkovaru vložíme mikrotenový sáček, masovou směs do něj urovnáme, dobře natlačíme, šunkovar uzavřeme a dáme vařit. Šunka se vaří při 75 °C, přibližně 1,5 hodiny na kilo hmotnosti masa. ...
Podobné recepty jako Šunka z vepřového kolene
Špičková domácí paštika recept
V obchdě,bych paštiku už nekoupil, když se podívám na složení,tak je mi zle. Moje paštika,když se nesní,tak klidně vydrží půl roku i déle a není v ní kousek chemie. Určitě stojí za to si nějakou zkusit a dát si s ní tu práci,než kupovat ty hnusy v obchodech. Ještě drobnost,když dělám paštiku do skle
Podobné recepty jako Špičková domácí paštika
Špičková domácí paštika recept
Vezměte trochu polosyrové paštiky a osmažte -opečte na pánvi bez tuku pak ochutnejte a chuť se přibližně rovná chuti paštiky v zavařených sklenicích . Tímto způsobem je možno paštiku dochucovat . Dobrou chuť
Podobné recepty jako Špičková domácí paštika
Domácí šunka z plecka recept
V den výroby všechny tři části masa promícháme dohromady (dobře to jde v robotu, hákem na těsto). Do šunkovaru vložíme mikrotenový sáček, masovou směs do něj urovnáme, natlačíme, šunkovar uzavřeme a dáme vařit. Šunka se vaří při 80°C, přibližně hodinu na kilo hmotnosti masa. Na její vaření používáme
Podobné recepty jako Domácí šunka z plecka
Játrové knedlíčky recept
Recept na klasické játrové knedlíčky, které můžeme vylepšit přidáním pažitky nebo petrželky. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Játrové knedlíčky
Polévka z játrové paštiky recept
Tématické fráze: játrové knedlíčky do polévky z paštiky jatrova paštika s veprovym masem játrová paštika recept recepty z paštiky jatrova rýže z pastiky vaření játrové paštiky vaření paštiky játrová paštika se smetanou polévka z jatrovou jatrova paštika bez tuku vaření z paštiky-domaci paštika recep
Podobné recepty jako Polévka z játrové paštiky
Bůčková mozaika se sýrem recept
Tématické fráze: bučková mozaika šunkovar recepty recepty pro šunkovar šunka z bůčku salamova mozaika bučkova šunka bůčková tlačenka mozaika z bucku domácí bůčková mozaika recept z bučkové špice buckova rolada v sunkovaru bůčková mozajka bůčkový nšřez se se šunkou a sýrem recepty z bůčku do šunkovar
Podobné recepty jako Bůčková mozaika se sýrem
Špičková domácí paštika recept
Tuto paštiku vyzkouším,já dělám 2,5kg laloku nakrájím na kostky,přidám asi 5nakrájených cibulí,osolím,opepřím a upeču.Na upecené maso naliji 0,5kg umletých jater a nechám do druhého dne v chladu.Druhý den umelu spolu se 6vejci,dokořením,naplním do sklenic a nejméně hodinu zavářím.
Podobné recepty jako Špičková domácí paštika
Janina kachní paštika
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti
Podobné recepty jako Janina kachní paštika
Myslivecká paštika recept
Rohlík namočíme do vlažné vody, vymačkáme a umeleme. Vejce ušleháme s kořením a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme, osolíme podle chuti a přidáme koňak. Formu vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí, pokryjeme opět plátky anglické slaniny a zakryjeme alobal
Podobné recepty jako Myslivecká paštika
Kuřecí šunka s pažitkou recept
Každou vrstvu pořádně stlačujeme nějakým tloukem apd. Nakonec šunkovar uzavřeme a vložíme do úzké a vysoké nádoby s vodou, používám hrnec na vaření špaget. Voda bude dosahovat kousek pod okraj šunkovaru. Když teplota vody dosáhne 80°C, tak ji budeme na této hodnotě udržovat a šunku v této vodní lázn
Podobné recepty jako Kuřecí šunka s pažitkou
Domácí šunka z králičího masa recept
Vaříme 90 minut při teplotě 80°C. Teplotu během vaření průběžně kontrolujeme. Neměla by být nižší než 75°C a vyšší než 80°C. Poté šunkovar opatrně vytáhneme a necháme chladit v hrnci se studenou vodou, kterou občas vyměníme. Pak dáme ještě stále uzavřený šunkovar alespoň na 12 hodin do lednice, aby
Podobné recepty jako Domácí šunka z králičího masa
Domácí paštika s vepřovým masem recept
Med, se přiznám, jsem přidala až nakonec, přišlo mi to jako dobrý nápad. A nechci se chlubit, ale byl to dobrý nápad (jej vůbec přidat). Takže jsem jej přidala do paštiky, kterou jsem ještě naposledy promíchala tyčovým mixérem. Ale lze jej přidat už v průběhu vaření, prostě třeba když se tam nalije
Podobné recepty jako Domácí paštika s vepřovým masem
Játrová paštika IV.
Bůček uvaříme v min. množství vody, do které přidáme jednu cibuli, 3 stroužky česneku, kmín, trošku koření na paštiku. Připravíme si plechovou vaničku nebo srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny.
Podobné recepty jako Játrová paštika IV.
Pomazánka z paštiky recept
Tématické fráze: pomazánka z paštiky pomazánka z paštiky májky pomazánka s paštiky pomazánka z paštiky recept pomazanky z pastiky paštika boženka pomazánka z játrové paštiky pomazánka z paštiky a pomazánkového másla recepty pomazánky z paštiky pastika pomazanka recept na pomazanku z pastiky recepty
Podobné recepty jako Pomazánka z paštiky
Kachní paštika
Paštika vydrží v ledničce 4 dny. Pokud ji chcete uchovávat delší dobu, naplňte jí skleničky s uzávěrem a 60 minut je sterilujte. Pak ji lze v temnu a chladu skladovat i několik měsíců.
Podobné recepty jako Kachní paštika
Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií recept ...
Vaříme 2 hodiny při teplotě 80°C. Teplotu během vaření průběžně kontrolujeme. Neměla by být nižší než 75°C a vyšší než 80°C. Poté šunkovar opatrně vytáhneme a necháme chladit v hrnci se studenou vodou, kterou občas vyměníme. Pak dáme ještě stále uzavřený šunkovar alespoň na 12 hodin do lednice, aby
Podobné recepty jako Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií ...
Tradiční paštikové koření recept
Postup přípravy receptu. Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím zmizel problém s odstraňováním vyvařených kuliček, listů apod.
Podobné recepty jako Tradiční paštikové koření
Bramboráčkové knedlíčky do polévky recept
Ano,jak píše Prpcek-knedlíčky jsou velice chutné v uzeném vývaru,ale dělávám je i v jiných.Když se do uzeného vývaru zavaří knedlíčky o větší velikosti,tak jsou pak dobré i jako hlavní bezmasé jídlo třeba s hlávkovým,nebo jiným zeleninovým salátem.Na talíři stačí knedlíčky polít osmaženou slaninou a
Podobné recepty jako Bramboráčkové knedlíčky do polévky