Domácí kečup bez vaření
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, ...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Vaření krup
...stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a používání této zdravé a chutné...
Vařená rýže recept
Vysvětlíme, jak se tyto způsoby úpravy masa liší. Vodu zbylou po vaření těstovin, brambor a rýže nevylévejte! Skvěle zahustí polévky i omáčky, vylepší slaná těsta a prospěje zažívání. Julius Caesar snídal vinný střik, k večeři měl kuře na rozmarýnu s dušenou zeleninou. A zřejmě si pochutnával i na p
Podobné recepty jako Vařená rýže
Vařený hrách
1 Přebraný, propláchnutý hrách, předem namočíme (ideálně přes noc). Druhý den pokud hrách absorboval příliš vody dolejeme vodu tak, aby byl hrách plně ponořen. Vaříme (ve vodě, v které byl namočen) cca 1 - 1,5 hodiny pod pokličkou doměkka. Během vaření hrách nepromícháváme a ani nedoléváme vodu, pro
Podobné recepty jako Vařený hrách
Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou recept
Postup přípravy. Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý citronem. Opékáme asi 5 minut, zasypeme moukou a zalijeme zchladlým vývarem.
Podobné recepty jako Vařené vepřové maso s celerovou omáčkou
Vařené hovězí maso
Snadné čokoládové muffiny. Vařené hovězí maso - recept: Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do osolené horké vody, aby se chuťové látky nevyluhovaly. Necháme vařit doměkka. Podáváme k omáčkám (na přípravu.
Podobné recepty jako Vařené hovězí maso
Jazyk vařený vepřový recept
Jazyk vařený - vepřový. Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu. Naučte se jeden z možných způsobů využití podle zdejšího receptu. 4,9 (15×) Vaclav Fronek. 16 názorů. 60 m
Podobné recepty jako Jazyk vařený vepřový
Bůček předem vařený a pečený recept
Při vaření bůčku můžeme dát do vody i kořenovou zeleninu. Bude z toho výborný vývar. Jen po vytažení masa ho necháme zchladnout a sebereme přebytečný tuk. Zbude nám výborný základ na jakoukoliv polévku nebo omáčku. Množství surovin je orientační, dochucení záleží na vlastní chuti.
Podobné recepty jako Bůček předem vařený a pečený
Základní hovězí vývar recept
Postup přípravy. Hovězí maso a kosti nejprve opečeme v troubě (asi 20 minut, nemusíme). Pak vše vložíme společně s očištěnou zeleninou, kořením do hrnce, zalijeme studenou vodou. Na malém plameni vaříme 3 hodiny. Nakonec polévku dosolíme, přidáme bylinky.
Podobné recepty jako Základní hovězí vývar
Vařená (či dušená) mrkev
Postup přípravy receptu. 1. Připravíme si asi 5 větších mrkví, ostrouháme a nakrájíme na nudličky, či kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo (50 - 70 g) a trochu oleje. Do pánve vložíme mrkev a restujeme, kde přibližně v polovině vložíme cibuli a společně orestujeme.
Podobné recepty jako Vařená (či dušená) mrkev
Vařené hovězí maso se zeleninou recept
Suroviny: maso hovězí, pórek, karotka, celer, voda, masox hovězí, bobkový list, petržel, pepř, kost hovězí morková. Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při….
Podobné recepty jako Vařené hovězí maso se zeleninou
Čočka na kyselo recept
Čočka se tradičně připravuje na Nový rok, aby se v domácnosti udržely peníze. Na čočku proto nesmíte zapomenout ani letos. Pokud nechcete experimentovat, vsaďte na klasiku - čočka na kyselo. Přidejte sázené vejce, slaninu a cibuli, no zkrátka lahoda! 4,9 (35×) janatka 59 názorů 50 min 30. 10. 2009 2
Podobné recepty jako Čočka na kyselo
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem - recept: Čočku vařím bez namáčení, vaříme ji sice trošku déle, ale do hodiny máte hotovo. Vaříme do změknutí, v průběhu vaření doléváme vodu, aby byla čočka
Podobné recepty jako Čočka na kyselo s vejcem
Květák vařený v mikrovlnce recept
Každou růžičku květáku ze všech stran jemně posolit, rozložit na talíř v 1 vrstvě a podlít vodou. Celé i s talířem vložit do mikrotenového sáčku a sáček zavázat. Vložit do MW, vlnit 5 minut na plný výkon (u mne 800 W) a chvíli ještě nechat v troubě. Květák je uvařený na skus.
Podobné recepty jako Květák vařený v mikrovlnce
Vařené brambory
Pokud chcete mít uvařené brambory rychle a úsporně, nalejte do tlakového hrnce pouze čtvrt litru vody a jednu štamprdli oleje. Přidejte brambory, osolte, promíchejte a uzavřete hrnec a dejte na oheň. Jak začne syčet pára z ventilu, počkejte 5 minut a brambory jsou hotové.
Podobné recepty jako Vařené brambory
Maso vařené ve vakuu recept
Postup přípravy. Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Dáme ho do mísy, přidáme omáčku, posolíme a promícháme. Takto připravenou směs dáme do vakuovacího sáčku, přidáme máslo a česnek a zavakuujeme. Sáček dáme na 24 hodin do lednice.
Podobné recepty jako Maso vařené ve vakuu
Vařené zelí
Vařené zelí - recept: Cibuli nakrájíme najemno, na oleji necháme změknout, přidáme zelí, vodu, sůl.Necháme podusit doměkka, přidáme cukr a asi 5 minut necháme podusit.
Podobné recepty jako Vařené zelí
Zavařené fazolky
Postup přípravy receptu. 1. Fazolkové lusky nakrájíme a ve slané vodě povaříme, asi 5 minut. Do každé sklenice dáme větvičku kopru a naložíme fazolky. Z vody, ve které se fazolky vařily, odebereme potřebné množství na zalití, ochutíme octem a cukrem (množství podle vlastní chuti). Převaříme, nalijem
Podobné recepty jako Zavařené fazolky
Bulgur základní recept
Bulgur - základní recept. Bulgur má mírně oříškovou chuť a je velmi lehce stravitelný. Jeho příprava se příliš neliší od vaření rýže. Během tepelné úpravy můžete přidat česnek, bylinky nebo jiné koření. Podáváme jako přílohou k omáčkám, masu apod. 4,7 (10×) Lucasinka. 15 názorů. 18 min.
Podobné recepty jako Bulgur základní
Dobré bramborové knedlíky podrobně recept
Dobré bramborové knedlíky - podrobně. Podle podrobného postupu přípravu bramborových knedlíků zvládne určitě každý. Těsto využijeme nejen na bramborové knedlíky, ale připravíme z něj i noky, šišky nebo plněné taštičky. 5,0 (152×) mirca75. 127 názorů. 60 min. 6. 9.
Podobné recepty jako Dobré bramborové knedlíky podrobně
Zázvorový sirup recept
Přidáme litr a čtvrt vody se dvěma na tenko nakrájenými citrony a dáme vařit asi 10 min. Po uvařeni odstavíme a necháme vylouhovat 24 hod. Druhý den scedíme a dáme zase vařit i s 2 kg cukru, můžete dát i méně. Povaříme 5 min. Z jednoho citronu vymáčkneme šťávu a přidáme do sirupu, necháme vychladnou
Podobné recepty jako Zázvorový sirup
Samuraj
1. Maso nakrájíme na nudličky a cibuli najemno. 2. Na sádle osmahneme cibuli do hněda, zaprášíme paprikou, přidáme maso, sůl, pepř a feferonky. 3. Maso necháme zatáhnou a následně podlijeme vodou. 4. Maso by nemělo úplně plavat a dusíme ho do měkka. Dle potřeby opakovaně podléváme vodou.
Podobné recepty jako Samuraj
Švestková povidla
Postup přípravy receptu. 1. Omyté, vypeckované švestky smícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhého dne dáme švestky vařit asi na 2,5-3 hodiny. Záleží na tom, jak hustá povidla chceme. Nejdříve uvedeme do varu a potom vaříme při mírném ohni.
Podobné recepty jako Švestková povidla
Léčivý sirup z jitrocele
Já dělám sirup z jitrocele bez vaření.Natrháte větší množství listů,opláchnete je a vrstvíte do sklenice - vzdy jedna vrstva listů pak vrstva cukru (nešetřete)a vrstvíte až k uzávěru sklenice kde vám musí nahoře vyjít vrstva cukru .Sklenici uzavřete a zakopete sklenici na 6 neděl do země.Pak už jen
Podobné recepty jako Léčivý sirup z jitrocele
Domácí jitrnice
hodnotilo: 17. doba přípravy: 125 minut. obtížnost: střední. 1 / 6. 6 fotografií. Nahrát fotku. Domácí jitrnice jsou klasickou pochoutkou, která nesměla chybět na žádné zabijačce. Různé druhy vepřového masa, žemle, česnek a voňavé koření dohromady utvoří směs, na níž si pochutná každý labužník.
Podobné recepty jako Domácí jitrnice