Mé domácí uzené recept
Merlo: Já udím bukem , ale myslím, že jakékoliv tvrdé, nebo ovocné dřevo je vhodné. Agát je také velmi dobrý. A co se týká kyselosti nemám zkušenost. Nikdy se mi to nestalo, ale problém bych viděla spíš v tom láku, než v způsobu uzení. Já lák nepoužívám, nakládám vždy na sucho. Nějak se mi nelíbí ma
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Uzená krkovička a la řízek recept
Uzenou krkovici nakrájíte na plátky jak jste zvyklí na řízky. Na rozdíl od nich nesolíme ani nenaklepáváme. Obalíme v trojobalu, mouka, vajíčka a strouhanka. Kdybyste chtěli rodinu rozmazlit, část strouhanky nahraďte jemně nakrájenými oloupanými mandlemi. Do vajíček dávám 2-3 prolisované stroužky če
Podobné recepty jako Uzená krkovička a la řízek
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Domácí klobásy podle Hynka recept
Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme. Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C. Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metr
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Uzené maso recept
Tématické fráze: uzené maso recepty uzené maso recept jak dlouho varit uzene maso recepty z uzeného masa uzené maso priprava uzeneho masa jak vařit uzené maso vaření uzeného masa jak uvařit uzené maso vařené uzené maso recepty co uvařit z uzeného masa recepty uzené maso jak dlouho varit uzene přípra
Podobné recepty jako Uzené maso
Uzené maso jako lahůdka recept
Tématické fráze: uzeni masa a lak na maso lák na uzené maso lak na maso lak na uzene nejlepší rybí lak na uzení lak na uzení masa lák na uzení lak na maso na uzení obalované uzené uzené maso recepty příprava uzeného masa příprava laku na maso priprava laku na uzeni obalované uzené maso uzené maso re
Podobné recepty jako Uzené maso jako lahůdka
Naložené hovězí přírodní recept
Opečeme jej na tuku, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do změknutí. Maso vyjmeme. Šťávu necháme částečně vysmahnout. Mouku na sucho osmahneme, dobře promícháme ve studené vodě, povaříme, přidáme papriku a promícháme. Dolijeme masovým v
Podobné recepty jako Naložené hovězí přírodní
Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou recept
Papriku nakrájíme na proužky, česnek na tenké plátky a cibuli na hrubší kousky. Na olej dáme osmažit cibuli, přidáme česnek, papriku, na směs položíme stehna, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Stehna jsou už uzením dost měkká. Pak zeleninu dochutíme solí, pepřem, worčestrem nebo opět jak
Podobné recepty jako Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou
Domácí vepřové klobásy recept
Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto naše byly vždy suverénně nejlepší, tedy dle mé chuti. Z tohoto množství cca 30 párů klobá
Podobné recepty jako Domácí vepřové klobásy
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku. Klobásy údime 3 dni studeným dymom do dosiahnuti
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Uzení rarášci recept
Tématické fráze: recepty na uzení uzení králíka uzeni vajec uzení recept na uzeni uzeni ze se zelím drobné recepty z piva uzení kolena recept z jitrnice uzení recepty uzení nutrie pivní rarášci top recepty spenat s bramborovym knedlikem a uzení rarášci recept uzení králík uzeni kolene uzeníkrálíka k
Podobné recepty jako Uzení rarášci
Domácí klobásky recept
Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl (2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny. Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně. Vše důkladně promísí
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Domácí uzená makrela recept
Tématické fráze: jak naložit makrely na uzení jak naložit makrelu na uzení nalozeni makrely na uzeni nálev na makrely uzení makrel uzená makrela nálev na makrelu nalev na uzeny makreky uzena makrela recepty jak udit makrely recept uzená makrela uzená makrela recept nálev na uzené makrely jak naložit
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Domácí uzený sýr recept
Tématické fráze: uzení sýrů jak udit sýr domácí uzený sýr uzený sýr uzený sýr v punčoše uzení sýra jak vyudit sýr recept jak udit syr domácí uzený sýr recepty jak dlouho udit sýr domaci uzený sýr recept uzený domácí sýr uzeny syr recept recept na uzený sýr udíme sýr recepty na uzeni syru uzený sýr r
Podobné recepty jako Domácí uzený sýr
Nakládaný bůček Pantůček recept
Po vychladnutí dáme do chladničky na pár dní uležet (u nás vydržel v utajení 2 dny). Krájíme na tenké plátky a podáváme s chlebem. Sůl a koření si můžeme upravit podle své chuti. Dala jsem 1 lžičku soli při vaření a 1 lžičku do směsi, ale malinko bych příště při vaření přisolila.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Svíčková od babičky recept
Maso na svíčkovou nenakládám, ale celé připravuji den nebo dva předem. Do základu ze zeleniny, koření a slaniny dám opéce prošpikované maso, dusím do poloměka, přidám karamel a citronovou šťávu. Na maso nanesu vrstvu zeleninové směsi a nechám do druhého dne v lednici. Tím získá navinulou chuť jako n
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Připravíme si ingredience do misky a přidáme maso, ať už kuřecí nebo vepřové, na naložení.
Podobné recepty jako Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Tématické fráze: jak naložit bůček na uzení uzeni bučku naložení bůčku na uzení domaci uzeny bucek recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzený bůček uzení masa v domácích udírnách uzený bůček recept udíme buček domácí udírny a uzení bucek na uzeni uzeni v lokomotyve j
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Uzené zapekané maso recept
Mäso narežeme na plátky hrubé 7 – 10 mm. Uložíme na pekáčik. Na každý plátok navrstvíme šampiňóny, naň koliesko paradajky, ktoré osolíme a zakryjeme plátkom údeného syra. V horúcej rúre zapečieme, kým sa syr neroztaví. Podávame so zemiakmi.
Podobné recepty jako Uzené zapekané maso
Sušené maso
První pokusy byli špatné. Asi 2x jsem vysušil maso na kámen. Díky za recept! Martin | 27. 1. 2016 20:59. Lidi mějte rozum, maso obalte směsí kterou ochutnáte, nevalte tam soli ,jako když nakládáte maso na uzení. Já si namíchám směs do misky fantazii se meze nekladou, poté ochutnám, doladím a jde se
Podobné recepty jako Sušené maso
Vynikající marináda nejen na gril
marta | 30. 6. 2016 22:54. Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přid
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Koření na uzené maso recept
V receptu,uvedeném na netové adrese Varení.cz jsou pouze dávky koření zdvojnásobené,což je nepřiměřené a na 3l vody by bylo vhodné dát jen necelou 1/4 čajové lžičky,jinak je chuť ueneého masa znehodnocena - ovšem za předpokladu,že bylo použito koření čerstvé,nevyčpělé.
Podobné recepty jako Koření na uzené maso
Nakládaná svíčková na smetaně recept
Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.
Podobné recepty jako Nakládaná svíčková na smetaně
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Uzený tolstolobik recept
Tolstolobika nakrájíme na podkovy, uložíme do vhodné nádoby, zalijeme převařenou vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme den odležet. Před uzením každou rybí podkovu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, b
Podobné recepty jako Uzený tolstolobik
Čabajská klobása na uzení, na pánev, na gril recept
Maso nakrájíme na co nejmenší kostičky (ale z 10 dávek do klobás bude patrně lepší pomlet přes hrubší desku). Maso důkladně hněteme rukama tak dlouho jak vydržíme a potom ještě 2x tak dlouho (já jsem maso zpracoval asi 10´ v hnětači do okamžiku, kdy se z motoru začínalo kouřit…)
Podobné recepty jako Čabajská klobása na uzení, na pánev, na gril
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na motouzy. Je to sice pracnější než napichování na háčky, ale jistější. Nic nenaštve tak, jako lákavá pochoutka, která po určité době uzení skončí na dně udírny.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Klobásky recept
Maso nakrájíme na menší kostičky, za předpokladu, že jej pak už nemeleme, promícháme s kořením a uložíme od večera do rána někde do chladu. Střeva pořádně propláchneme a namočíme je do vody z česnekem. Necháme je chvíli postát. Plníme je pak masovou směsí, pověsíme na tyče aspoň přes noc, aby vykapa
Podobné recepty jako Klobásky
Krkovičkovy klobásky recept
Když je maso řádně naložené, umeleme 2x na jemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca ½ litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu).
Podobné recepty jako Krkovičkovy klobásky
Polévka z uzeného masa recept
Ve vývaru z uzeného masa uvaříme na hranolky nakrájenou zeleninu, přidáme na kostičky nakrájené brambory a dovaříme. Vložíme předem namočené a zvlášť uvařené kroupy. Opepříme, pokud je třeba, tak dosolíme. Dochutíme česnekem a majoránkou.
Podobné recepty jako Polévka z uzeného masa
Uzená kotletka rychle a chutně recept
Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a na troše tuku ve větší pánvi do zrůžovění rozškvaříme. Přidáme cibuli, česnek a 5 minut restujeme- promícháváme. Pak vše shrneme stranou na kraj pánve (kdo má obavy, dá úplně bokem), vložíme maso a po 2 minutkách ho z každé strany osmažíme.
Podobné recepty jako Uzená kotletka rychle a chutně
Domácí slanina recept
Na samotne uzeni zabalim spalicky do peciciho papiru a omotam motouzem. Bali se to do rulicky jak ,,rohlik na svacinu" jen se neuzaviraji konce. Ty nechate otevrene. Kdyz se.mi to podari dodam foto. A teplotu na uzeni 55 az 75 stupnu, doba 5 az 7 hodin. Odpovědět
Podobné recepty jako Domácí slanina
Pečené uzené koleno recept
Reaguji na komentář z loňska, ale snad to někomu pomůže, zkopírováno z Labužníka: "Gril Texas Směs jemně mletého koření a dalších přísad, která je zvláště vhodná na grilované speciality, ale i k přípravě minutek. Používejte ji k nakládání a kořenění grilovaných či pečených steaků, kotlet, drůbežího
Podobné recepty jako Pečené uzené koleno
Smažený uzený bůček recept
Tématické fráze: uzení bůčku recepty z uzeného bůčku uzeny bucek cena uzený naložení bůčku na uzení recept z uzeného bůčku uzený bok recepty smažené uzené maso bůček cena jak udit bůček smažený uzený řízek cena bůčku uzeny bok recept co z uzeného bůčku uzenej bucek uzený bok uzení bůčku recept uzení
Podobné recepty jako Smažený uzený bůček
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Maso se prohřeje a dobře prouzuje. Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta