Domácí kečup bez vaření
Používáte často kečup jako přílohu? Zkuste si vyrobit doma svůj vlastní. Díky tomuto receptu můžete zkusit domácí kečup, ...
Vaření krup
Ječné kroupy tvořily jeden ze základních kamenů stravy našich babiček a prababiček a mělo to své opodstatnění. Dnes opomí...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Vařená rýže recept
3. 2008 16:54 Vařená rýže dextra Přidat fotku Suroviny 3 porce 300 g rýže 20 g másla sůl Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Přebranou rýži propláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou, vsypeme do většího množství vařící osolené v
Podobné recepty jako Vařená rýže
Vareniky
Postup přípravy receptu. 1. Připravíme si nudlové těsto, vyválíme a vykrájíme kolečka (postup jako u pelmeňů), naplníme tvarohovou náplní. Vaříme v mírně osolené vodě. Po uvaření dáme na talíř a posypeme rozmačkanými jahodami nebo malinami, zalijeme zakysanou smetanou a kdo chce a má rád sladší, můž
Podobné recepty jako Vareniky
Vařené hovězí maso se zeleninou recept
Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut zahříváme. Pak přidáme maso a 50 minut při polovičním výkonu vaříme. Morkovou kost namočíme do studené vody a dobře okapanou ji přidáme k masu a spolu se zeleninou, a to už 10 minut před koncem udané doby. Přesn
Podobné recepty jako Vařené hovězí maso se zeleninou
Usporné vaření rýže
1 Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně měkká, můžete přidat 1 lžíci vody a opět přivést do varu a vypnout, ponechat přikryté 5 minut. 2 Rýže je perfektně uvařená, nepřilepená k hrnci a ušet
Podobné recepty jako Usporné vaření rýže
Pravý vepřový guláš recept
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném poměru. Potom už stačí dodržet postup, přidat pár ingrediencí a můžete servírovat. 4,8 (32×) RadekDusek 11 názorů 100 min 24. 11. 2
Podobné recepty jako Pravý vepřový guláš
Mäso na šťave recept
Suroviny: těstoviny, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, masox, cibule, olej, jíška. Mäso nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.Cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 2 min na oleji. Pridáme nachystané mäso, nakrájané na plátky ….
Podobné recepty jako Mäso na šťave
Segedínský guláš recept
Segedínský guláš. Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově náročné. Podáváme ho s chlebem, houskovým knedlíkem nebo špeclemi.
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Naložené vepřové řízky recept
Suroviny. 750-1000 g vepřových řízků. 3 vejce. 1 lžička kari. 1 lžička sójové omáčky. 3 lžičky solamylu. 1 stroužek česneku. sůl. pepř.
Podobné recepty jako Naložené vepřové řízky
Čína- sojovka
1. Sóju vaříme v osolené vodě 15 - 20 minut. Poté vyndáme a nakrájíme na kostičky, HODNĚ okořeníme. Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, přidáme sóju. Polijeme protlakem nebo kečupem,sójovkou a zase hodně okořeníme. Chvilku vaříme na pánviččce. Podáváme s chlebem nebo špagetami.
Podobné recepty jako Čína- sojovka
Vařené brambory
Pokud chcete mít uvařené brambory rychle a úsporně, nalejte do tlakového hrnce pouze čtvrt litru vody a jednu štamprdli oleje. Přidejte brambory, osolte, promíchejte a uzavřete hrnec a dejte na oheň. Jak začne syčet pára z ventilu, počkejte 5 minut a brambory jsou hotové.
Podobné recepty jako Vařené brambory
Zapečené brambory se zelím recept
Přidat komentář. Suroviny: uzenina, cibule, smetana ke šlehání, brambory, zelí kysané, pažitka, sůl, pepř mletý, sádlo. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je asi na 5 mm široké plátky. Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na drobnější kousky. Salám nebo….
Podobné recepty jako Zapečené brambory se zelím
Zavařené jídlo na dovolenou
1. Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. 2. Důležité upozornění: do jídla nesmíte dávat mouku, protože by jídlo zkvasilo.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Jednoduchý brokolicový krém recept
Postup přípravy. Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupanou mrkev na kolečka. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby zelenina byla lehce ponořená. Přidáme bujón (pokud máme domácí vývar, tak použijeme samozřejmě ten). Cca po 20 minutách vaře
Podobné recepty jako Jednoduchý brokolicový krém
Zavaření utopenci recept
2011 14:54. přesně tak....jakmile vychladnou, dají se dlabat . chuť je trochu jiná, než u klasických a také cibule je měkká, ale je to změna a mně chutnají. Odpovědět. Klariska. 13. 10. 2011 14:51. Přijde mi to jako šikovný nápad, zavařením se urychlí zrání utopenců a prodlouží jejich trvanlivost .
Podobné recepty jako Zavaření utopenci
Bešamel
Pri varení bešamelu vždy platí miešať teplé so studeným. To znamená ak je teplá zápražka ( jíška ), mlieko musí byť studené, inak sa vám môžu urobiť žmolky. Aby ste mali istotu, odstavte jíšku z ohňa, chvíľočku ju nechajte ochladnúť ( 1/2 min ) a potom zalejte mliekom. Rozmiešajte, postavte späť na
Podobné recepty jako Bešamel
Brynzové pirohy
Brynzové pirohy - recept: Z mouky, vejce, sádla, soli a vody vymícháme hladké těsto. Desku pomoučíme, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme ho na tenoučký plát asi tak 2-3 mm.
Podobné recepty jako Brynzové pirohy
Andaluzská játra
Tak po první: V Andaluzii (a ve Spanelsku) nikto nejí veprová játra. Po druhé: Tady se kecup pouzívá na ochucení, ne na varení! Po tretí: Játra (nikdy veprová) se nikdy nejí s chlebem, ale treba s rýzi nebo s brambúrkama.
Podobné recepty jako Andaluzská játra
Prívarok z hlávkového zelí recept
Přidat komentář. Suroviny: zelí hlávkové, kmín celý, sůl, , mouka hladká, ocet, cukr. Kapustu ( zelí ) narežeme na hrubšie pásiky a soľou a rascou uvaríme do mäkka ( asi 15 minút ). Vody dáme len toľko, aby bola kapusta zakrytá. ….
Podobné recepty jako Prívarok z hlávkového zelí
Pizza závin recept
Suroviny: těsto listové, smetana zakysaná, sůl, šunka, salám herkules, sýr balkánský, sýr, rajče. Rozválený plát těsta potřeme mírně osolenou zakysanou smetanou, poklademe plátky salámu (já nejdříve šunkou, potom herkulem), poklademe plátky….
Podobné recepty jako Pizza závin
Uvařené brambory s nivou recept
Suroviny: brambory, máslo, pórek, cibule, sýr niva, vejce. Nejprv sem oloupala brambory, nakrájela je na malý kousky a dala do vody uvařit. Pak sem si nakrájela pórek a cibulku, na pánev sem si dala máslo….
Podobné recepty jako Uvařené brambory s nivou
Dal Makhani (indické národní jídlo) recept
1 hrnek (cca 250 g) černé indické čočky. 1/2 hrnku (cca 125 g) červených fazolí. 4-5 lžic másla (může být i obyčejné, ale jednoznačně lepší je ghí) 2 velká masitá rajčata. cca 200 g rajčatového protlaku (vynikající je řecký Zanae) čerstvý zázvor - cca 4ks 3cm špalíčky. 3 střední červené cibule. 5-7
Podobné recepty jako Dal Makhani (indické národní jídlo)
Dýňový prívarok
Postup přípravy receptu. Dýni nastrouháme na hrubší a dellší nudličky (na speciálním struhadle). Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, kopr, osolíme, trošku podlejeme vodou a 10 min. podusíme. Dýně se nesmí rozvařit, nudličky musí zůstat celé.
Podobné recepty jako Dýňový prívarok
Vařené zelí
Svatomartinská husa 3x jinak: S jablky, pomeranči…. Vařené zelí - recept: Cibuli nakrájíme najemno, na oleji necháme změknout, přidáme zelí, vodu, sůl.Necháme podusit doměkka, přidáme cukr a asi 5 minut necháme podusit.
Podobné recepty jako Vařené zelí