Knedlo, tofu, zelo vegan recept
Tofu je zdrojom vysoko kvalitných bielkovín, ale aj horčíka, vápnika, železa a vitamínov B, E...nebudem rozpisovať, to si každý vie nájsť. Na druhej strane veganstvo nie je plnohodnotné stravovanie, to je dokázané, pretože niektoré živiny, napr. B12, sú obsiahnuté len v živočíšnej potravine.
Podobné recepty jako Knedlo, tofu, zelo vegan
Vegan čína s arašídovou omáčkou recept
Směs: 1. osmažit cibuli s chilli papričkou 2. restovat tofu 3. přidat postupně další suroviny a nechat opéci 4. přidat chilli omáčku a… KoraWinter Dietní recepty Veganské Doba přípravy: 25 minut 9 názorů
Podobné recepty jako Vegan čína s arašídovou omáčkou
Veganská zelňačka s uzeným tofu
Give Veganská zelňačka s uzeným tofu 1/4. Give Veganská zelňačka s uzeným tofu 2/4. Give Veganská zelňačka s uzeným tofu 3/4. Give Veganská zelňačka s uzeným tofu 4/4. Hodnoceno: 2x. Vánoce nemusí být jen plné masa, i když se vždy tradičně servíruje už od nepaměti. Recepty s tofu se těší velké oblib
Podobné recepty jako Veganská zelňačka s uzeným tofu
Veganské škubánky se zelím
Tofu a cibulku nakrájejte na mini kostičky a osmahněte na dostatečném množství oleje dokřupava. Škubánky nakonec servírujte na červeném zelí, posypané křupavým tofu s cibulkou a dozdobené snítkou čerstvého rozmarýnu.
Podobné recepty jako Veganské škubánky se zelím
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Omáčka: Tofu nakrájejte na kostičky, smíchejte s majonézou a jogurtem, rozmixujte dohladka. Poté přidejte bylinky a omáčku dochuťte. Poté přidejte bylinky a omáčku dochuťte. Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou; foto: Kate´s Cuisine
Podobné recepty jako Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Smetanová omáčka se smrži a opékaným tofu
Tofu nakrájejte na plátky, přelijte sójovou omáčkou a 1 lžící oleje, zlehka opepřete, marinádu rozetřete a nechte zhruba 10 minut odležet. Mezitím očistěte houby a podrťte česnek. V menší pánvi rozehřejte zbylý olej, vložte do něj marinované tofu a zprudka ho z obou stran orestujte. Vyjměte a odložt
Podobné recepty jako Smetanová omáčka se smrži a opékaným tofu
Velikonoční vegan nádivka
Troubu předehřejte na 190 °C. Formu si vymažte a vysypte. Všechny bylinky umyjte a nasekejte na menší kousky. K namočenému pečivu přidejte cibulovou směs s tofu a také přidejte bylinky, dobře promíchejte a dejte do formy. Pečte cca 1 hodinu.
Podobné recepty jako Velikonoční vegan nádivka
Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou ...
Ve zbylém oleji (případně trošku přilijte) orestujte nejprve jarní cibulku a po chvilce brokolici a cuketu. Vše zalijte směsí ze sojové omáčky a zprudka restujte asi 3 minuty. Pak přidejte tofu a nechte ho společně se zeleninou prohřát. Podávejte s nudlemi či rýží posypané čerstvou chilli papričkou.
Podobné recepty jako Rychlé stir-fry s křupavým tofu, brokolicí a cuketou ...
Čočka na kyselo po vegansku
Tempeh nakrájejte malé kostičky a nasucho opražte na pánvi. Uzené tofu nakrájejte na plátky a také ho opečte stejně. Podávejte s nakládanými okurkami a pivem.
Podobné recepty jako Čočka na kyselo po vegansku
Věžička z uzeného tofu plněná středomořskou zeleninou ...
Věžička z tofu: Citron 1 ks; zralé avokado 2 ks; Sůl; uzené tofu 4 bločky (po 200 g) Olivový olej 4 lžíce
Podobné recepty jako Věžička z uzeného tofu plněná středomořskou zeleninou ...
Nakládané cukety
Postup. Smíchejte cukety, cibuli a 500 ml studené vody, přimíchejte sůl a nechte hodinu stát. Mezitím smíchejte v kastrůlku všechno ostatní, zahřejte a míchejte a vařte dokud se cukr nerozpustí (2–3 min). Vychlaďte na pokojovou teplotu.
Podobné recepty jako Nakládané cukety
Indické zeleninové kari
Předehřejte troubu na 180 ˚C. V hlubším pekáčku nebo kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli společně s římským kmínem a koriandrem – trvá to asi 5 minut. Přidejte brambory a dobře promíchejte. Pak přidejte všechno ostatní koření a opět zamíchejte.
Podobné recepty jako Indické zeleninové kari
Bezva-jíčková pomazánka
Tofu, jogurt, hořčici, černou sůl, kurkumu a špetku pepře vložte do mixéru a rozmixujte na hrubší pomazánku. Pokud nemáte mixér, můžete vše rozmačkat vidličkou. Pečivo nakrájejte na plátky, namažte pomazánkou a ozdobte čtvrtkami nebo plátky ředkviček a posypte řeřichou.
Podobné recepty jako Bezva-jíčková pomazánka