Domácí šunka z vepřového plecka recept
Vepřové plecko si nakrájíme na kostičky ( ani ne na malé ani ne na moc velké ). Kostičky smícháme s PRAGANDOU, se solí a vodou. Hněteme zhruba půl hodiny v kuchyňském robotu nebo promačkáváme ručně. Po uhnětení dáme do chladu na 24 hodin.
Podobné recepty jako Domácí šunka z vepřového plecka
Vepřové špalíčky ve slaninovém kabátku recept
Postup přípravy receptu. Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hodin prozrát v chladnu. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem).
Podobné recepty jako Vepřové špalíčky ve slaninovém kabátku
Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.
Vyzkoušejte žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší . Například na sobotní oběd... (celý recept) ... Přisypeme na kostičky rozkrájené uzené vepřové maso. Po chvíli vmícháme plátky žampionů a pokrájené fazolové lusky. Osolíme a opepříme. Dále okořeníme mletým kmínem a uzenou červenou pa
Podobné recepty jako Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší.
Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Vepřové maso v omáčce s petrželkou Jako přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného chleba. Ideální teplá, rychlá večeře...
Podobné recepty jako Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Domácí paštika z vepřových jater recept
Jistě dobrá paštika,ale náročná na přípravu.Dělám následně: 0,5 kg vepřová játra,0,5 kg syrové hřbetní sádlo,nebo lalok bez kůže.Pomelu na jemné desce játra s 1 vetší cibulí a zasolím pragandou v množství 20 g /kg jater i stejně u sádla.Okořením podle chuti,pepř,na špičku nože skořice,nebo trochu ..
Podobné recepty jako Domácí paštika z vepřových jater
Přírodní vepřová kýta recept
Postup přípravy receptu. Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme. Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý a na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso - na plátky nakrájenou cibuli - zakápneme olejem - maso atd. až zpracujeme všech
Podobné recepty jako Přírodní vepřová kýta
Šunka z vepřového kolene recept
Na její vaření používáme elektrický zavařovací hrnec s nastavitelnou teplotou, nastavíme teplotu a nemusíme ji hlídat. Vaříme ji 80-90 minut (někdo vaří i plné dvě hodiny). Krájíme až po 12 hodinách, dobře vychlazenou z lednice.
Podobné recepty jako Šunka z vepřového kolene
Jemné domácí párečky recept
Obě masa prosolím řeznickou solí (pragandou)*, kterou dávám v poměru 20 g / 1 kg masa, přidám černý mletý pepř, promíchám a ve vhodné nádobě upěchuji. Přikryji folii a na 12 hodin dám do chladu. Mezitím odřezky, kosti i kůži uvařím mírným ohněm, abych měl vývar do směsi, po vychlazení vyjmu sádlo.
Podobné recepty jako Jemné domácí párečky
Domácí vepřová šunka recept
Recept na uvaření domácí vepřové šunky. Takovou v obchodě nenajdete! Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech recept
Když si namažu chléb se sádlem, v žádném případě si ho nemůžu posolit Pragandou, protože ta je určena k naložení masa a potažmo i masových směsí určených k další tepelné úpravě. To zmanená nejen k uzení, ale i k vaření a pečení. Tvá sekaná zcela jistě nebyla chybou. Odpovědět
Podobné recepty jako Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Zabijačková panenka recept
Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce. Na mikroténový úřez rozprostřeme mleté maso, doprostřed vložíme panenku a pomocí úřezu panenku zabalíme a uzavřeme v sekané.
Podobné recepty jako Zabijačková panenka
Zavařené maso recept
marta: S kuřecím masem bych měl asi trochu strach, jednou jsme to zkoušeli a nedopadlo to. Navíc si myslím, že to kuřecí maso není tak chuťově zajímavé. Děláme vždycky vepřové, nepečeme ho, zavařujeme syrové s rychlosolí, a na dvakrát. Dáváme vždy mezi jednotlivými zavařováními den pauzu
Podobné recepty jako Zavařené maso
Koleno v pivu recept
Roládu posolíme, vložíme do pekáčku s bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a plátky česneku. Zalijeme světlým i tmavým pivem ve stejném poměru a přiměřeném množství. Poklademe na céčka nakrájenou cibulí, vložíme do trouby a pečeme za občasného polévání výpekem asi 2,5 hodiny. Výsledek je zaj
Podobné recepty jako Koleno v pivu
Domácí anglická slanina recept
Po vaření domácí šunky a klobásách a hlavně žebírkách Žaža vím co ta praganda umí. Nesmí se to s ní přehánět a tady po umití a vyvaření jsem přesvědčen, že není dávka přehnaná. I když já bych to smíchal se solí 50/50%. Odpovědět
Podobné recepty jako Domácí anglická slanina
Domácí šunka od strejdy Pavla recept
Vepřové solíme rychlosolí (pragandou), po ní vepřové pěkně zčervená, cukr být nemusí. U bílého masa praganda není třeba, protože maso nám nezčervená. Přidáme vodu a dobře prohněteme, až se vytvoří lepkavá hmota.Též můžeme přidat různé koření podle chuti. Jednou jsem tak vytvořil šunku v podobě klobá
Podobné recepty jako Domácí šunka od strejdy Pavla
Dvojí lančmít recept
Obojí maso nakrájíme na kostky, okořeníme, osolíme solí a pragandou, dobře promícháme. Pak maso i vychladlé vařené kůže umeleme na masovém strojku. Pokud máme k mlýnku kotouč (šajbu) i s malými otvory, tak maso ještě jednou pomele na jemno, nebo ho můžeme na domácím sekáčku (kutru) najemno nasekat.
Podobné recepty jako Dvojí lančmít
Medová šunka recept
Libové vepřové maso (plecko, kýtu) nakrájíme na kostičky asi 2 cm velké. Do vody s mlékem přidáme med, lžičku solamylu, ochutíme pragandou a pořádně promícháme. Směs můžeme dochutit kořením (country koření, steakové, mexické), ale opravdu opatrně, aby to nepřekrylo chuť medové šunky.
Podobné recepty jako Medová šunka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C. Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do p
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka