Králík na houbách recept
1 celý králík. 10 dkg nakrájeních žampionu. 0,5 litru bílého vína. 10 dkg anglické slaniny. 10 kuliček pepře. 1 kulička nového koření. 1 kulička jalovce. 5 bobkových listů. větvička oregana.
Podobné recepty jako Králík na houbách
Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
150 ml mléka /dle potřeby. 125 ml oleje. 1 vanilkový cukr. Krém: 500 ml mléka. 2 sáčky vanilkového pudinku. 2 lžíce cukru /dle chuti více. 1 tvaroh ve vaničce. 125 g másla změklého.
Podobné recepty jako Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Rozmarýnové brambory na grilu
Ingredience receptu 1kg brambor 2 větvičky čerstvého rozmarýnu 2 lžíce másla olivový olej mořská sůl mletý černý pepř Způsob přípravy Brambory důkladně omyjeme a rozkrájíme je na čtvrtiny. Alobal potřeme olejem, naskládáme na něj brambory, osolíme a opepříme je a poklademe snítkami rozmarýnu.
Podobné recepty jako Rozmarýnové brambory na grilu
Mexická fazolová polévka s tortillou a avokádem
Rychlý recept na mexickou zeleninovou polévku s tortilou. Vynikající celoroční polévka, kterou budete chtít připravovat
Podobné recepty jako Mexická fazolová polévka s tortillou a avokádem
Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
PRIMA TIP: Houbový guláš chutná výborně s celozrnným a/nebo žitným chlebem, ale i s jakýmkoliv jiným čerstvým nebo opečeným pečivem. Ovšem podávat k němu můžete i brambory, drobné těstoviny nebo rýži. A někdo ho rád s knedlíkem, stejně jako guláš masový. Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub
Podobné recepty jako Houbový guláš: nejlepší z lesních hub
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji mám
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
1 hrnek cukru. 1 vanilkový cukr. 1/2 hrnku oleje. 1 hrnek mletých ořechů. 1 hrnek hladké mouky. 3/4 hrnku mléka. 1 prášek do pečiva. Kávová šlehačka: 500 g smetany na šlehání 33%.
Podobné recepty jako Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Houbová omáčka z tvrdých hub fotografie 2
Fotografie k receptu Houbová omáčka z tvrdých hub. Zpět na recept. Houbová omáčka z tvrdých hub
Podobné recepty jako Houbová omáčka z tvrdých hub fotografie 2
Sváteční pivní rohlíky – jednoduchý hrnkový recept
Sváteční pivní rohlíky – jednoduchý hrnkový recept Zdroj: Mora. 8x. Pivní rohlíky patří právem na pomyslný rohlíkový trůn. Tajemství této sváteční delikatesy, kterou můžete klidně pohostit i návštěvu, je v pivu. To však v rohlících vůbec neucítíte. Neprojeví se ani na chuti, ani na vůni nebo třeba .
Podobné recepty jako Sváteční pivní rohlíky – jednoduchý hrnkový
Buřtguláš recept
Buřtguláš. Co kuchař, to jiný buřtguláš, nicméně jedno mají přeci jen společné - brambory, uzeninu a sladkou papriku. Někdo přidává na zahuštění více cibule nebo nastrouhanou bramboru. Někdo používá mouku, stejně jako náš recept. Chuť můžete doplnit kysanou smetanou.
Podobné recepty jako Buřtguláš
Domácí tvaroh: Jednoduchý recept na měkký i tvrdý tvaroh
Pak mléko (nebo směs se smetanou) pomalu zahřívejte na teplotu asi 50 °C. Na hodně měkký tvaroh stačí asi 40 °C; čím je teplota vyšší, tím je výsledný tvaroh sušší a tvrdší. Pak mléko nechte zakryté pomalu vychladnout (nejlepší je vypnout elektrickou plotýnku a nechat tam mléko stát).
Podobné recepty jako Domácí tvaroh: Jednoduchý na měkký i tvrdý tvaroh
Mechový dort jednoduchý recept na efektní moučník ze špenátu
Nejprve si připravte zelenou směs do korpusu. Do hlubokého mixéru přidejte čerstvý špenát a olej, který společně promixujte na vyšší otáčky, aby vznikla hladká tekutina. Do mísy vyklepněte vejce, nasypte cukr a šlehejte několik minut do pěny, aby směs zesvětlala. K vejcím přidejte umixovaný špenát,
Podobné recepty jako Mechový dort jednoduchý na efektní moučník ze špenátu
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke ...
Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke grilovačce Zdroj: iStock. 16x. Salát Coleslaw má své jméno původem z holandštiny, ale celý svět ho vnímá jako ikonu americké kuchyně, kde získal svou popularitu. Jednoduchá příprava, minimum surovin, příjemná chuť krémového dresinku a k
Podobné recepty jako Zelný salát Coleslaw – originální na nejlepší přílohu ke ...
Hovězí na houbách recept
Trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni.Dokud se z hub vyvařuje voda nepodléváme a nemícháme. Až se nám zdá vody málo, mírně podléváme studenou vodou a pokusíme se míchat tak, abychom vrstvy příliš neporušili. Jak se houby dostanou na dno, mají snahu se připalovat. Když je mas
Podobné recepty jako Hovězí na houbách
Hovězí plátky na houbách s tymiánem
hovězí zadní 800 g. sůl (sůl a čerstvě namletý pepř) hladká mouka na obalení. rostlinný olej 2 lžíce. velké cibule 2 ks. česnek 3 stroužky. lesní houby 3 velké hrsti. bílé víno (suché bílé víno) 100 ml. lístky čerstvého tymiánu 1 lžíce.
Podobné recepty jako Hovězí plátky na houbách s tymiánem
Houbové karbanátky recept
Houbové karbanátky. Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme placičky, které obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova. 5,0 (25×) eva hubova. 19 názorů.
Podobné recepty jako Houbové karbanátky
Vajíčková pomazánka s cottage
Postup přípravy. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme vajíčka a za stálého míchání necháme srazit. Vajíčka musí zůstat ještě lehce mokrá, ale ne syrová. Necháme vychladnout, smícháme se sýrem a hořčicí, dochutíme solí a pepřem.
Podobné recepty jako Vajíčková pomazánka s cottage
Gnocchi recept
Smícháme mouku, vejce, žloutek, sůl a přilijeme tolik vody, aby vzniklo hladké, nepříliš tuhé těsto. Přendáme je na moukou posypané prkénko s rukojetí. Těsto uhladíme a ostrým nožem z něj odkrajujeme malé kousky do vroucí osolené vody. Když vyplavou, scedíme je, propláchneme horkou vodou, necháme ok
Podobné recepty jako Gnocchi
Majonéza z vařených vajec
Majonéza z vařených vajec - recept: Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme.
Podobné recepty jako Majonéza z vařených vajec
Rybičkovo-tvarohová pomazánka
Postup přípravy receptu. 1. Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem a sýrem. Slijeme tomatovou šťávu z rybiček a zašleháme do tvarohu, pak přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, česnek nakrájený na menší kousky a nakrájenou papriku. Nakonec přidáme rybičky, které rozmačkáme. Zamícháme a podle chuti osolíme
Podobné recepty jako Rybičkovo-tvarohová pomazánka
Houbová polévka se smetanou recept
500 g čerstvých hub. 200 ml smetany na vaření. 1 velká cibule. 3 lžíce oleje. 1 lžíce hladké mouky. 2 brambory. 1 mrkev. plátek celeru. 1 lžička mleté papriky.
Podobné recepty jako Houbová polévka se smetanou
Jednoduché ořechovo-dýňové řezy
vlašské ořechy, nasekané nebo mleté 150 g. velká vejce pokojové teploty, ušlehaná 2 ks. dýňové pyré (viz tip) 425 g. slazené konzervované mléko 420 g. mletá skořice 1 lžička. vejce (sůl) 1/2 lžičky. mleté nové koření 1/2 lžičky. případně moučkový cukr na poprášení.
Podobné recepty jako Jednoduché ořechovo-dýňové řezy
Mojito – podrobný recept na osvěžující koktejl z Kuby
Tradiční koktejl pochází z Kuby a připravuje se pouze z 5 ingrediencí. Základem je bílý rum, třtinový cukr, limetová šťáva, soda a lístky čerstvé máty. Díky své osvěžující chuti je populární hlavně v letním období. Kromě klasiky se objevují i nové variace, některé využívají místo limety šťávu z citr
Podobné recepty jako Mojito – podrobný na osvěžující koktejl z Kuby
Velikonoční vaječná hrudka – pozdrav ze Slovenska ...
Velikonoční vaječná hrudka – pozdrav ze Slovenska Zdroj: Marek Kučera. 26x. U našich nejbližších sousedů je letitou tradicí takzvaná velikonoční hrudka, leckde nazývaná také syrec nebo syrek. Jde o takzvaný vaječný sýr, trochu podobný vaječné tlačence. Zdravá a vtipná tradiční pochoutka z východní č
Podobné recepty jako Velikonoční vaječná hrudka – pozdrav ze Slovenska ...
Ryba na pivu s omáčkou nuóc chám
Druhou polovinu dejte na rybu, pod ni a do šikmých zářezů. Zalijte rybí omáčkou a opepřete. Nechte 20 minut marinovat. Rybu vložte i s marinádou do hrnce, zalijte pivem, zakryjte poklicí a zahřívejte k varu. Duste 10 minut a opatrně rozdělte rybu na talíře. Podávejte s omáčkou nước chấm na ryby, rýž
Podobné recepty jako Ryba na pivu s omáčkou nuóc chám
Bylinkové vepřové na houbách
Postup přípravy receptu. 1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na plátky, které po stranách nakrojíme a naklepeme nebo pokrájíme na kostky či nudličky (dle druhu masa). 2. Po osmažení masa ze všech str
Podobné recepty jako Bylinkové vepřové na houbách
Jihočeská kulajda
Poměr cukru a octa je skutečná alchymie, já dávám asi 2 lžíce octa a 2 lžíce cukru, záleží ale opravdu a pouze na vaší chuti, radši ze začátku ochuťte méně a případně ještě poupravte. Já vejce vařím natvrdo ve skořápce vedle, tradičně je můžete připravit i jako ztracená. Jihočeská kulajda Zdroj: Ter
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Marinované kuřecí maso v hořčicové omáčce
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme marinované maso a krátce restujeme. Přidáme mrkev, cibuli a ještě chvilku restujeme, poté přidáme houby a podléváme 100-150 ml vody ve které se vařily. Pokud houby nebudeme používat podlijeme horkou vodou. V mističce rozmícháme smetanu s plnotučnou hořčicí a
Podobné recepty jako Marinované kuřecí maso v hořčicové omáčce
Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
Suroviny. chřest 8 ks. máslo 20 g. bramborové noky 500 g. smetana do omáček (15%) 400 ml. parmazán nebo sýr Gran Moravia 100 g. sůl a pepř dle chuti.
Podobné recepty jako Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
Hovězí na houbách II.
Postup přípravy receptu. 1. Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku. Vyjmeme a do tuku po mase přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme a přidáme zpět opečené plátky masa a dusí
Podobné recepty jako Hovězí na houbách II.
Pečená máslová dýně s javorovo-chilli glazurou
Suroviny. máslová dýně (zhruba 1,5–2kg) 1 ks. javorový sirup 50 ml. indonéská omáčka kecap manis 20 ml. tmavá sójová omáčka 25 ml. chilli vločky 1 lžička. jarní cibulka 1 svazek. čerstvý koriandr 1 hrst.
Podobné recepty jako Pečená máslová dýně s javorovo-chilli glazurou
Zelený chřest s jednoduchou holandskou omáčkou Prima Fresh
Zelený chřest s jednoduchou holandskou omáčkou Zdroj: Marek Kučera. 13x. Nádherné spojení zeleného chřestu – první jarní (domácí!) zeleniny a klasické holandské omáčky, která i sama o sobě představuje jeden z vrcholů kulinárního umění. Tahle dvojice je na michelinskou hvězdu, kterou ovšem může získa
Podobné recepty jako Zelený chřest s jednoduchou holandskou omáčkou Prima Fresh
Mandlový koláč z křehkého těsta s rebarborou
Máslo s přírodním cukrem utřete do pěny, pak zatřete vejce. Vmíchejte mleté mandle a kardamom. Krémem naplňte předpečený korpus, vmáčkněte do něj kousky rebarbory, vložte do trouby a pečte ještě 35 až 40 minut, až krém zpevní. Koláč vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout ve formě.
Podobné recepty jako Mandlový koláč z křehkého těsta s rebarborou
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce Zdroj: Marek Kučera. 7x. Pečený čaj je takové konzervované léto ve skleničce, které během nevlídných podzimních dnů zaručeně oceníte. Až vás studený vítr trochu pocuchá, stačí si připravit šálek voňavého čaje plného chuti a vitaminů a rázem bude zase dobře!
Podobné recepty jako Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Netradiční příloha: Voňavý nadýchaný pilaf z bulguru ...
Pilaf se může jíst jako hlavní jídlo, ale třeba na Blízkém východě, kde je velmi oblíbený, se podává i jako příloha k dušeným pokrmům z jednoho hrnce. Jeho základ tvoří rýže nebo také bulgur, předvařená nalámaná pšenice. A protože zajímavých příloh není nikdy dost, máme pro vás lahodný, voňavý a při
Podobné recepty jako Netradiční příloha: Voňavý nadýchaný pilaf z bulguru ...
Conchiglioni plněné rajčatovo-houbovou směsí
Conchiglioni plněné rajčatovo-houbovou směsí. Plněné conchiglioni Zdroj: Tereza Pánková TASTY TALKINGS. 0x. Tyto velké těstoviny ve tvaru loďky jsou ideální pro různé náplně, s kterou si můžete kreativně pohrát. S tímto jídlem rozhodně zapůsobíte na urmány i na dětské strávníky :) 2 porce.
Podobné recepty jako Conchiglioni plněné rajčatovo-houbovou směsí
Hovězí guláš na černém pivu s karlovarským knedlíkem
Hovězí guláš je naprostá klasika tradiční české gastronomie. U tohoto pokrmu ale více než u jakéhokoliv jiného platí, že 10 kuchařů připraví 10 různých gulášů. My jsme náš recept připravili trochu netradičně s karlovarským knedlíkem a omáčku jsme podlili černým pivem, který jí dá hloubku. Ať už gulá
Podobné recepty jako Hovězí guláš na černém pivu s karlovarským knedlíkem
Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč
Poté postupně přilévejte olej a mléko. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem. Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá. Dejte ale pozor, abyste koláč příliš
Podobné recepty jako Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč