Mandlový mazanec recept
Tento recept z www.apetitonline.cz jsem letos ozkoušela poprvé. Nicméně se k němu vrátím i další rok. Mazanec byl krásně nadýchaný, neprasknul a chutnal skvěle. Mouku jsem použila hladkou, a mléka není třeba více než 200 ml.
Podobné recepty jako Mandlový mazanec
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka. Frankfurtská polévka Zdroj: Pradobroty.cz. 9x. Jestli existuje nějaká osvědčená polévka, která vás zasytí, je to ta frankfurtská! Je hustá, vydatná a vážně poctivá. Tak se do její přípravy pusťte co nejdříve. :)
Podobné recepty jako Frankfurtská polévka
Moravské zelí
Postup přípravy receptu. 1. Nakrouhané zelí podlijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a necháme chvíli dusit odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. 2. Pak přidáme na sádle osmahnutou cibuli, osolíme a dusíme zelí pod poklicí za mírného podlévání. Když je téměř měkké, zaprášíme je moukou, podusíme, podl
Podobné recepty jako Moravské zelí
Francouzská cibulačka recept
Francouzská cibulačka. Jedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony vonící máslem ji vhodně doplní. 5,0 (58×) kakatko. 33 názorů. 55 min. 25.
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Cuketové karbenátky recept
Postup přípravy. Cuketu oloupeme, vydlabeme semeníky a nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli, česnek, kabanos a potom nastřídačku pomeleme v mašince nahrubo. Přidáme sůl, pepř a majoránku. Ochutnáme a případně dochutíme. Přidáme vejce a strouhanku a zamícháme- musí být tak husté, aby se nám dob
Podobné recepty jako Cuketové karbenátky
Fíková marmeláda s vůní skořice recept
Fíky pokrájíme na měsíčky, zasypeme cukrem, promícháme, přidáme skořicí a na mírném ohni necháme rozpustit cukr. Poté teplotu zvýšíme a přivedeme k varu. Přilijeme citronovou šťávu a za občasného míchání vaříme asi 20 minut do změknutí fíků a svaření tekutiny na sirup. Vyjmeme skořicí a směs rozmixu
Podobné recepty jako Fíková marmeláda s vůní skořice
Mandlová bábovka podle Apetitu recept
140 g moučkového cukru. 280 g hladké mouky. 1 sáček kypřicího prášku do pečiva. 125 ml mléka. nastrouhaná kůra z 1 citronu (bio) 1 sáček vanilkového cukru. 50 g mletých mandlí. 2 pořádné hrsti mandlových lupínků nasekaných. 50 g tmavé čokolády nahrubo nasekané.
Podobné recepty jako Mandlová bábovka podle Apetitu
Krupicové noky (např.ke kuřeti na paprice) recept ...
Postup přípravy. Na noky: V misce ušlehejte máslo se špetkou soli a vejcem do pěny a postupně vmíchejte krupičku a smetanu. Z hmoty tvarujte dvěma lžícemi proti sobě trojhranné noky (lžíce předem smočte ve studené vodě) a vkládejte je do vroucí osolené vody. Vařte 10–15 minut a pak noky vyjměte děro
Podobné recepty jako Krupicové noky (např.ke kuřeti na paprice) ...
Francouzská cibulačka
Omlouváme se, ale toto video již není dostupné z licenčních důvodů. Francouzská cibulačka. 47x. Další lahůdka přímo z Paříže od šéfa Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát recept na francouzskou klasiku v podobě delikátní cibulačky. 4 porce.
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Mechový dort
Všechny ingredience vložte do misky a vyšlehejte do tuhé konzistence. 7. Po upečení odřízněte horní část korpusu a rozdrobte ji do samostatné misky. 8. Dort prořízněte vodorovně středem a vytvořte dvě vrstvy. Obě vrstvy dortu promažte krémem. 9. Zbytkem krému potřete celý dort a posypte rozdrobeným
Podobné recepty jako Mechový dort
Pařížský salát recept
1 dávka. 200 g měkkého salámu (pařížský, gothaj nebo dietní) 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek (2-3 ks) 1/2 malé cibule. 3 lžíce sterilovaného hrášku. 150-200 g majonézy. 1/2 lžičky hořčice. sůl. mletý pepř.
Podobné recepty jako Pařížský salát
Jihočeská kulajda
Jihočeská kulajda. Jihočeská kulajda Zdroj: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ. 229x. Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto v
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Kleftiko – jehněčí pečené v balíčku
5x. Kleftiko je tradiční řecký pokrm, při kterém se jehněčí maso nejprve marinuje s citronem a bylinkami a poté se pomalu peče společně se zeleninou v balíčcích z pečicího papíru. Ty si pak každý strávník na svém talíři sám rozbalí. 4 porce. 120 minut.
Podobné recepty jako Kleftiko – jehněčí pečené v balíčku
Hrachová polévka
Hrachová polévka. 134x. Tahle klasická a v řadě krajů dodnes (i jako vánoční) oblíbená hrachová polévka hodně utrpěla nepěkným zacházením ve školních jídelnách – přitom jde o skutečnou lahůdku. V krémové verzi je dokonce vysloveně elegantní a na vánoční tabuli jako dělaná. 4 porce. 90 minut.
Podobné recepty jako Hrachová polévka
Hovězí guláš z trouby recept
50 g uzené slaniny + kousek sádla (nebo olej) 3 střední až větší cibule. 2 lžíce sladké červené papriky. trošku pálivé papriky (feferonka) sůl. pepř a kmín. 3 stroužky česneku. 2-3 rovné lžíce bramborového (kukuřičného) škrobu. 1 litr (i více - podle velikosti pekáčku) vývaru z kostí (nebo vody s Ma
Podobné recepty jako Hovězí guláš z trouby
Kefírové lívance recept
Suroviny. 1 dávka. 0,5 l kefíru. 1 lžíce cukru. špetka soli. 2 vejce. 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky. olej na smažení.
Podobné recepty jako Kefírové lívance
Paella valenciana – autentický recept, který můžete ...
Paella valenciana – autentický recept, který můžete vyzkoušet doma. Paella patří ke klasickým španělským jídlům, která pro leckoho symbolizují celou tamní gastronomii. Domovem je ve Valencii, kde se dodnes připravuje její nejlepší podoba tradičně v restauracích na pobřeží tohoto krásného města – pře
Podobné recepty jako Paella valenciana – autentický, který můžete ...
Chilli con carne IV.
Postup přípravy receptu. 1. Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme cibuli a asi 5 minut ji smažíme. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou
Podobné recepty jako Chilli con carne IV.
Comtessa de noir luxusní bábovka recept
Comtessa de noir - luxusní bábovka. Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a červeného vína vám polechtá chuťové pohárky. 5,0 (58×) zizala. 29 názorů.
Podobné recepty jako Comtessa de noir luxusní bábovka
Rybízový koláč s drobenkou
Rybíz rovnoměrně nasypte na těsto. Suroviny na drobenku nasypte do středně velké misky a prsty se snažte všechno zpracovat, dokud směs nepřipomíná drobky. Touto drobenkou završte své bleskové dílo, vložte do trouby a pečte 35–40 minut do zezlátnutí. Prima tip: Místo samotného mléka můžete do těsta p
Podobné recepty jako Rybízový koláč s drobenkou
Moučník Apetit
Postup přípravy receptu. Smícháme vejce s cukrem, přidáme olej, kompot, nasypeme mouku s kypřícím práškem a nakonec přidáme tvaroh. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Osvědčily se mi kompoty mandarinkové, ale dobrý byl i s ananasovými kousky nebo
Podobné recepty jako Moučník Apetit
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater. Paštika z kuřecích jater Zdroj: Cat & Cook. 8x. Recept na paštiku si můžete přizpůsobit zcela podle sebe. Fantazii se zkrátka meze nekladou, zamyslete se, jakou paštiku jste dříve měli rádi. Máte také kontrolu nad všemi ingrediencemi a nebudete mít ve své paštice škroby, ve
Podobné recepty jako Paštika z kuřecích jater
Tvarožník – dokonalý recept na tradiční český moučník ...
Troubu předehřejte na 170 °C, pekáček (30 x 20 cm) vymažte máslem. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka ho přimíchejte do tvarohového těsta. Vlijte ho do připraveného pekáče, uhlaďte povrch a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, až zpevní. Troubu neotvírejte, jen ji vypněte a po 30 minutách pootevř
Podobné recepty jako Tvarožník – dokonalý na tradiční český moučník ...