Škvarkové placky podle Haliny Pawlowské
300 g mletých škvarků. 2 lžíce ztuhlého vepřového sádla. 2 žloutky. 400 g zakysané smetany. ½ k ostky droždí (21 g) 2 lžíce mléka. 1 lžička cukru. 2 lžičky soli. 1 vejce na potření placek.
Podobné recepty jako Škvarkové placky podle Haliny Pawlowské
Bublanina nadýchaná s jakýmkoli ovocem recept
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem. Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože se jedná o typický letní moučník, dopřát si ho můžete během celého roku s různým sezón
Podobné recepty jako Bublanina nadýchaná s jakýmkoli ovocem
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího. 4 porce 60 minut
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Plněné sýrové taštičky z listového těsta
Plněné sýrové taštičky z listového těsta Zdroj: Marek Kučera. 14x. Jedno z nejpopulárnějších pouličních jídel tureckých, libanonských, izraelských a dalších měst i domácí stálice, často připravovaná do zásoby. Podobají se pirohům, které patrně inspirovaly, a podle toho, kde si je dáte, budou mít i r
Podobné recepty jako Plněné sýrové taštičky z listového těsta
Výborná fazolová polévka recept
Suroviny. 6 porcí. 250 g barevných fazolí. 250 g brambor. 50 g cibule. 150 g klobásy. 1 lžíce oleje (na orestování klobásky) 4 stroužky česneku (i více, podle chuti) 3 kuličky nového koření.
Podobné recepty jako Výborná fazolová polévka
Šťavnatá grilovaná zelenina
Gril rozehřejte na 230–320 °C. Papriky potřete olejem, osolte je a opepřete, rozložte na rošt a grilujte z každé strany 4 až 6 minut. Během grilování je ještě potírejte olejem, znovu zlehka osolte a opepřete. Přesuňte je na talíř. Teď ogrilujte olejem potřenou čekanku, houby, lilky, cukety, chřest a
Podobné recepty jako Šťavnatá grilovaná zelenina
Česnekový naan – indická chlebová placka
Ideální jako příloha k indickým curry, ale klidně použijte i k nabírání hummusu nebo jiných dipů a pomazánek. 12 porcí 120 minut indická Suroviny voda (teplá ) 1/4 hrnku cukr krupice 1 lžíce sušené droždí 1 sáček mléko (teplé ) 3/4 hrnku bílý jogurt 3/4 hrnku hladká mouka 4 hrnky máslo (rozpuštěné )
Podobné recepty jako Česnekový naan – indická chlebová placka
Smažená vepřová játra recept
Postup přípravy. Vepřová játra dobře opláchneme a nakrájíme na tenké plátky (játra při smažení mírně násobí svůj objem). Zásadně nesolíme, jelikož by byla játra tvrdá. Nachystáme na klasický trojobal hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Následně plátky jater obalíme v mouce, vejci a poté ve
Podobné recepty jako Smažená vepřová játra
Vepřová játra na slanině a na houbách recept
1 cibule 1 lžička sladké mleté papriky 1/2 lžičky uzené papriky 1 špetka kmínu 1 lžíce mouky vývar olej 1 lžíce másla sůl mletý pepř cibulová nať Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot
Podobné recepty jako Vepřová játra na slanině a na houbách
Slaný dýňový koláč recept
Postup přípravy. Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme. Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C doz
Podobné recepty jako Slaný dýňový koláč
Dušené hlávkové zelí recept
Bramboru oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme ji zhruba po 15 minutách do téměř měkkého zelí. Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr dochutíme octem. TIP Víte, jak správně vařit zelí?
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dýňová polévka recept
1 menší dýně (např. hokaido) 1 l zeleninového vývaru 100 g smetany ke šlehání Na zahuštění: 2-3 lžičky hladké mouky (nebo jíšky) 1/2 skleničky vody Podle chuti: sůl mletý pepř kari chilli muškátový květ Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibl
Podobné recepty jako Dýňová polévka
Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou ...
Játra bývala poměrnou vzácností, dnes už je seženete běžně. Rychlá úprava (přes název prováděná na pánvi) dává vyniknout jejich křehkosti a šťavnatosti, která při delším vaření mizí. Klasika, která neomrzí, ale kterou dovedla srazit na kolena neodborná nebo nedostatečná příprava jater před opečením,
Podobné recepty jako Vepřová játra na roštu s domácími hranolky a tatarkou ...
Základní jednoduchý recept na bramborový salát
zakysaná smetana 2 lžíce sůl čerstvě namletý pepř Super recepty na bramborový salát ze všech koutů světa Postup přípravy Do hrnce naskládejte omyté, neoloupané brambory a zalijte je vodou tak, aby byly celé ponořené. Přidejte 1 lžičku soli a přiveďte k varu. Zatímco se vaří brambory, uvařte si vejce
Podobné recepty jako Základní jednoduchý na bramborový salát
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Nakrouhané zelí posolte, vsypte koření, případně vmíchejte nakrouhanou cibuli a/nebo jablka a zelí pak začněte pěchovat rukama (ve větším množství šlapejte nohama), aby začalo pouštět šťávu. Nakonec musí být nad zelím několik centimetrů šťávy.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
S Klárou v kuchyni: Pěkně hustá zelňačka
Vařte 10 minut, až budou brambory měkké. Poté přidejte lehce vymačkané a překrájené kysané zelí. Vařte 3 minuty a poté zašlehejte metličkou kysanou smetanu. Dochuťte a zasypte nasekanou petrželí. S Klárou v kuchyni: Pěkně hustá zelňačka 2 Zdroj: Klára Michalová.
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Pěkně hustá zelňačka
Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty ...
domácí majonéza 1 hrnek mletá uzená paprika 2 lžičky limetková šťáva cca 1 a 1/2 lžičky Citronová majonéza domácí majonéza 1 hrnek citronová kůra cca 1 lžička citronová šťáva 1 lžíce Vyzkoušejte nejlepší recepty na domácí kečup, hořčici a další dochucovací omáčky Postup přípravy
Podobné recepty jako Domácí majonéza: základní + 4 ochucené varianty ...
Malinová pěna
Z vajec oddělíme bílky, nalijeme je do mísy nebo vyšší nádoby a částečně je ušleháme. Poté přidáme cukr a směs vyšleháme do hustého sněhu. Maliny rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, propasírujeme je přes síto, abychom se zbavili zrníček a vmícháme do sněhu. Pěnu servírujeme do ozdobných sklenic a
Podobné recepty jako Malinová pěna
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ...
Formu vložte do trouby předehřáté na 170 °C a pečte 50–60 minut. PRIMA TIPY: Banana bread je vděčná snídaně nebo svačina, s kopečkem zmrzliny může sloužit i jako dezert po slavnostním obědě. Jeho sladkost je přímo úměrná zralosti banánů, čím zralejší, či přímo přezrálé, tím bude chlebíček sladší ...
Podobné recepty jako Banana bread – jednoduchý na banánový chlebíček s ...
Šlehaná niva
1× přidáno do oblíbených Tisk Přidat do oblíbených Ingredience 30 g másla 10 g mléko 80 g sýra niva Pracovní postup: Prolisovanou nivu smícháme s vyšlehaným máslem a přidáme mléko, vyšleháme v hladký krém. Zkuste také Moje Hermelínová pomazánka 20 1 2 Paštikové dortíky 30 0 2 Bramborová slaná pomazá
Podobné recepty jako Šlehaná niva
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nakonec vmíchejte rozemnutou majoránku, případně dochuťte šplíchancem octa. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem. PRIMA TIP: V základu buřtguláše můžete orestovat i čerstvou papriku nakrájenou na kostičky. Dodá to výslednému jídlu výraznější paprikovou chuť. Buřtguláš recept na klasiku, jak ji máme
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera ...
Chilli con carne je skvělé jídlo, které se báječně hodí, pokud vaříte pro větší partu. Mleté maso, rajčata a fazole jsou základ, důležité je dochucení, pokud vaříte i pro děti, vynechte chilli a přiostřete si jídlo až na talíři. A pokud vaříte pro rodinu, udělejte raději větší množství a část zamraz
Podobné recepty jako Chilli con carne – jednoduchý podle Jamieho Olivera ...
Poctivá gulášová polévka
Nešiďte rajský protlak – koncentrovaný dvakrát svařený doppio concentrato má intenzivní rajčatovou chuť bez zbytečné kyselosti. 4 porce 60 minut česká Suroviny přední hovězí (krk nebo loupaná plec) 700 g cibule 450 g sádlo 60 g máslo 60 g celý kmín 1 lžička mletá sladká paprika 2 lžíce rajský protla
Podobné recepty jako Poctivá gulášová polévka