Kruti (morcacie) rolady recept
Vsetko prelozime do zapekacej misy, podlejeme vriacou vodou, zakryjeme a dame do truby piect asi na 200°C. Zatial si dame susene hriby napucat do malej misky s vodou a dame varit ryzu. Upecene maso vyberieme a vypek zlejeme do kastrola cez sito, maso zakkryjeme a udrzujeme teple.
Podobné recepty jako Kruti (morcacie) rolady
Krůtí maso se směsí na lečo recept
Tématické fráze: kruti masova smes kruti na lecu krůtí maso s lečem krůtí maso krůtí maso recept krůtí maso směs krutí s lečem krůtí maso recepty krůtí lečo recepty z krůtího masa maso s lecem zavařené kruti maso kruti maso zavařené zavařené krůtí maso recepty jak zavařit maso do sklenic recepty na
Podobné recepty jako Krůtí maso se směsí na lečo
Bezinkový kompot
Zavařené láhve opatřete nálepkou a uchovávejte ve spíži pro různá použití. To je opravdu ten nejjednodušší recept. Někdo do bezinkového kompotu přidává i koření (hřebíček a skořici), potom si z cukru vody a koření připraví nálev, kterým bezinky ve sklenici zalévá. Postup zavaření je pak stejný.
Podobné recepty jako Bezinkový kompot
Zavařené maso na dovolenou
Zavařené maso na dovolenou - recept: Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso.
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou
Zavařené jídlo na dovolenou
Zavařené jídlo na dovolenou - recept: Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Paštika zavařená
Paštika - zavařená - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Paštika zavařená
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu - recept: Pokud nevíte, co s úrodou jablek, a máte rádi jablečný závin, tohle je recept pro vás. Pak jen kdykoli uděláte své oblíbené těsto, otevřete sklenici a
Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Kyselé zelí do skla
Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l. Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme na tác s vyšším okrajem, přikryjeme utěrkou a uložíme na teplém místě. Během několika dní se rozběhne mléčn
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Nakládané zelí do sklenic
Nakládané zelí do sklenic - recept: Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou
Podobné recepty jako Nakládané zelí do sklenic
Zavařená dýně
Nádobu překryjeme utěrkou a necháme do druhého dne na chladném místě. 2. Druhý den dýni přecedíme a necháme odkapat. Vaříme asi 5 minut - nesmí úplně změknout. Poté plníme do připravených sklenic. Nálev z Pikant fixu připravíme dle návodu na obalu a ihned jej nalijeme až po okraj sklenic. Zavíčkujem
Podobné recepty jako Zavařená dýně
Zavařená červená paprika
Nálev: Do hrnce nalijeme 2 l vody, půl litru octa a dáme 0,5 kg cukru, 1 sáček DEKO, bobkový list 5 ks, nové koření 5 ks, pepř celý černý 5 ks. Vše povaříme zhruba 5 minut. Necháme vychladnout a pak nálevem zaléváme papriky. Koření se snažíme rozdělit do všech sklenic, tak aby v každé něco bylo. Pok
Podobné recepty jako Zavařená červená paprika
Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Vařící maso ihned nandavám do čistých suchých sklenic, pevně zavíčkuji čistými suchými víčky a nechám zchladnout. Pak uložím do tmy a chladu. Pokud budeme vepřovku uchovávat v kelímcích, necháme maso zchladnout. 6. Vepřovka není cítit česnekem, pouze při vaření ho ucítíme výrazněji. Česnek dá jen le
Podobné recepty jako Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Vepřové maso ve vlastní šťávě - recept: Maso nakrájíme na kostičky a smícháme se sáčkem koření "Vepřová pečeně" od firmy Kotányi. Dáme do sklenic, uzavřene a sterilujeme 2 hodiny na 100
Podobné recepty jako Vepřové maso ve vlastní šťávě
Ďábelská pomazánka na tousty
Ďábelská pomazánka na tousty - recept: Vše pomeleme, smícháme a vaříme 1 hodinu. Potom plníme do skleniček a zavařujeme cca 1 hodinu na 100 °C.
Podobné recepty jako Ďábelská pomazánka na tousty
Zavařené fazole s párkem
Ocet s cukrem a nakladačem povaříme 5 min., potom ho přecedíme a do tohoto nálevu přidáme masox a na kolečka nakrájené párky. Necháme přejít varem. Smícháme podušenou zeleninu s párky a směs povaříme na mírném ohni 20 minut. Potom rozdělíme do sklenic, uzavřeme a 20 min. sterilujeme.
Podobné recepty jako Zavařené fazole s párkem
Tatínkovo rizoto
Jana Kutačová | 13. 7. 2006 07:00. Milý anonymku,nejsem expert na zavařování,ale celou problematiku zavařování jsme asi před měsícem rozebírali v receptu "Zavařené jídlo na dovolenou"Myslím,že jsme se shodli na tom,že nejlépe dát maso nebo jakýkoliv jiný hotový pokrm do sklenic a sterilizovat dvakrá
Podobné recepty jako Tatínkovo rizoto
Ořechy zavařené v mikrovlnce
Ořechy zavařené v mikrovlnce - recept: Vyloupané ořechy nandáme do čistých a suchých sklenic, dáme do mikrovnky a nastavíme na plný výkon 1,5 minuty. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme,
Podobné recepty jako Ořechy zavařené v mikrovlnce
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot - recept: Meruňky omyjeme, vypeckujeme rozpůlíme a naskládáme střechovitě do sklenic. Zalijeme ještě horkým nálevem (1 l vody svařit 5 minut s 500 g cukru) a
Podobné recepty jako Meruňkový kompot
Lečo
Až zelenina pustí šťávu a trochu změkne (nerozvaříme), plníme do sklenic a ještě sterilujeme 20-25 minut na 85 °C. 3. Z uvedené dávky je asi 18 sklenic o obsahu 3 dcl. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Lečo s uzeným masem. Lečo s bulgurem a cizrnou. Lečo s mletým masem. Nenechte si ujít
Podobné recepty jako Lečo
Vepřové maso ve vlastní šťávě recept
Proč,mám maso vařit na plotně nebo v PH ,léta zavařuji maso syrové,nakrájím na libovolné kousky dám do sklenic kdo chce proloží česnekem a dopolovičky zaleji osolenou vodou ,sterilizuji 2 hod. na 100stp. takto už léta zavářím a vydrží dlouho ,nemusí být v ledničce,mám jen ve špajzu. Odpovědět
Podobné recepty jako Vepřové maso ve vlastní šťávě
Nakládané feferonky (kozí rohy)
Nakládané feferonky (kozí rohy) - recept: Vše svaříme. Omyté feferonky naskládáme do sklenic a zalijeme studeným nálevem. Zavaříme 20 min. na 85 °C.
Podobné recepty jako Nakládané feferonky (kozí rohy)
Nové recepty
Krůtí prsa osolíme, naklepeme a opepříme. Vložíme do pekáče, podlijeme trochu vodou a 1 lžící oleje a za občasného přelévání pečeme v předem vyhřáté... více o Krůtí prsa se smetanovými žampiony. Sladké bramborové placky. Nastrouháme vychladlé, uvařené brambory, přidáme utřený cukr se žloutky, dále p
Podobné recepty jako Novéy
Uzené maso
Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso je dobré po týdnu otočit. Maso dáme do teplé udírny a necháme maso chvíli oschnout, pak teprve udírnu zavřeme. Udíme 10-12 hodin při teplotě 80 °C.
Podobné recepty jako Uzené maso
Hruškový kompot po našem
Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme ihned horkým nálevem, aby nehnědly a pevně uzavřeme čistými víčky. Některé druh
Podobné recepty jako Hruškový kompot po našem
Cuketové zelí zavařené
Cuketové zelí - zavařené - recept: Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2
Podobné recepty jako Cuketové zelí zavařené
Kozí (beraní) rohy sterilované
Kozí (beraní) rohy - sterilované - recept: Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené
Podobné recepty jako Kozí (beraní) rohy sterilované
Borůvky ve vlastní šťávě
Čisté, okapané borůvky nasypeme do sklenic, prosypeme malým množstvím cukru, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při 90 °C. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Houby ve vlastní šťávě. Vepřové maso ve vlastní šťávě. Lívanečky Vlasty Buriana. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zar
Podobné recepty jako Borůvky ve vlastní šťávě
Nakládané žampiony se sýrem
Hlavičky žampionů ponoříme do horkého octového nálevu a necháme 15 minut marinovat. Potom je vyndáme a necháme okapat. 3. Mezitím rozmícháme smetanový sýr se dvěma stroužky utřeného česneku, mletou paprikou a solí. Touto směsí naplníme žampionové hlavičky, naskládáme do sklenic, přidáme čerstvou sní
Podobné recepty jako Nakládané žampiony se sýrem
Dětská přesnídávka II.
Dětská přesnídávka II. - recept: Vše povaříme na kaši. Vychlazené rozmixujeme, přidáme šťávu z 1 citronu, rozdělíme do malých zavařovacích sklenic a sterilujeme jako okurky (80 °C, 20
Podobné recepty jako Dětská přesnídávka II.
Lečo s hořčicí bez zavaření
Ke konci dušení vmícháme kelímek plnotučné hořčice (doporučuji námi oblíbenou značku), vše ještě krátce společně provaříme a takto připravené horké lečo, plníme do čistých suchých sklenic (cca čtyři sklenice 700 ml), které následně pevně uzavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru na cca 10 minut.
Podobné recepty jako Lečo s hořčicí bez zavaření
Jahodový kompot starý recept
Omyté jahody dáme šetrně do mísy a zalijeme zchladlým převařeným cukerným roztokem. Mísu přikryjeme a vše necháme stát přes noc, aby se ovoce prosladilo. 3. Příští den je plníme lžičkou do sklenic, řádně uzavřeme a při pomalém zahřívání sterilujeme při 80 °C 10 minut. Pokud nám zbyde štáva dáme
Podobné recepty jako Jahodový kompot starý
Houby čili slizouny
Houby čili "slizouny" - recept: Houby očistěte.Suroviny na nálev asi 5 minut povařte a vychlaďte.Do sklenic dejte houby a zalijte je lákem. Uzavřete a asi 15 minut zavařujte při 100
Podobné recepty jako Houby čili slizouny
Hruškový kompot
Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly. Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85
Podobné recepty jako Hruškový kompot
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem - recept: Očištěnou papriku nakrájíme podélně na velké kusy (půlky, čtvrtky), naskládáme do sklenic a zalijeme uvařeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 20
Podobné recepty jako Sterilovaná paprika v nálevu s olejem