Zavařování hub
Naplněné a uzavřené je naskládáme do hrnce (na dno kousek látky, nebo kapesník) a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu.
Podobné recepty jako Zavařování hub
Houby v octovém nálevu recept
Na zavařování jsou ale lepší větší kusy. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Potom houby propláchneme pod studenou vodou. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa.
Podobné recepty jako Houby v octovém nálevu
Houby ve sladkokyselém nálevu recept
Postup přípravy. Pro nakládání vybíráme mladé plodnice pravých hřibů, křemenáčů, klouzků, lišek, ryzců a václavek. Za sucha houby očistíme a vypereme ve studené vodě.
Podobné recepty jako Houby ve sladkokyselém nálevu