Kysané zelí ze sudu recept
Sud zavřeme, do žlábku nalijeme převařenou vodu. První týden nechávám v místnosti s 15-20°C, pak přendám do sklepa, kde si krásně kvasí až do jara (jedlé je asi po měsíci). Průběžně kontrolujeme, zda je ve žlábku voda a zda není horní zelí suché, v případě potřeby do obou doléváme převařenou vystydl
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Nakládané zelí recept
Do nakrouhaného zelí nalijeme nálev a necháme 24 hodin odležet, občas promícháme, plníme do sklenic bez sterilizace, uskladnit v temnu a chladu.
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Domácí kysané zelí
Jirko můžeš zkusit zelí koupit až později kdy je chladno tj.koncem října.Nesmi být měkké letní zelí.Do hlávky u zeliho na krouhání neprotlačíš prst Pokud máš zelový hrnec a doplníš vodu aby bylo zelí stále pod vodou je to hračka přeji pěkný den. Oldřich | 14. 10. 2016 08:39 . 200 g soli na 10 kg kro
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Zelák
sklenice kysané zelí na nápl ň. 100 g ... Pokryjeme zelím a oba konce zatočíme směrem do středu. Naskládáme na vymazaný a moukou posypaný plech, necháme ještě asi 15 minut kynout a potřené studenou vodou vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Když začne kůrka růžovět, potřeme opět vodou, posypeme s
Podobné recepty jako Zelák
Kysané zelí podle HaBo
Poté zelí namačkáme do zeláku,zatížíme prkýnkem,pro větší stlačení použijeme závaží-já používám dobře mytou dlažební kostku. Po lepší chuť dáme mezi zelí celé jablko a kopr. Zkuste také . Zelí s mrkví vařené v páře 30 0 13. Recept Žampionová rýže 30 2 3. Recept Brambory v pivním těstíčku 30 3 2. Hrá
Podobné recepty jako Kysané zelí podle HaBo
Salát z kysaného zelí s jablky
Zelí potřebuje jen osolit (20 g soli na 1 kg čerstvého nakrouhaného zelí), dobře promačkat, aby pustilo vodu, a zatížit, aby zůstalo zakryté vlastní šťávou. Kmín nebo křen jsou čistě na vás – pokud je máte rádi, můžete je do zelí přidat, ale není to potřeba. Zelí pak nechte týden v teple, sbírejte p
Podobné recepty jako Salát z kysaného zelí s jablky
Kyselé zelí do skla
Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme na tác s vyšším okrajem, přikryjeme utěrkou a uložíme na teplém místě. Během několika dní se rozběhne mléčně kvašení a víčka se vydují. Když začnou víčka zase kles
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
hlávkové zelí sůl kmín Nálev (1 litr): 0,7 l vody 26 g soli 70 g cukru 0,25 l 8% octa. Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Hlávky zelí bez košťálů nakrouháme a krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Odkapa
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Závitky z kysaných zelných listů recept
Nechci se Janovi montovat do jeho výborného receptu, ale pro Elzu bych měla malou radu,i když 60 mi není, v Rusku jsem nebyla a cara neviděla Kdyby si toto jídlo chtěla udělat, může použít hlávku zelí a z těch velkých listů seříznout prostředek a pak je spařit v horké vodě, aby změkly a dalo se do n
Podobné recepty jako Závitky z kysaných zelných listů
Kysané zelí do sklenic recept
Mám zelí v zeláku od podzmu do začátku léta,, mám návod jak vám zelí vydrží do června! "Při odebírání zelí už skoro u dna,, musíte dolevat tekutinu někdo radí převařenou vodu někdo osolenou vodu,,, atdddd. Já přišel n a zlepšovák!" Buď bio domácí jablečný ocet vlastní výroby ", jako já, nebo koupený
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Plněné zelné listy recept
Mám i vyzkoušeno že mladé listy sroluji do roliček a zamrazím, pak je dle potřeby nechám povolita mohu je plnit jako čerstvé zelí. Samozřejmostí je že je nejdříve nechám malolinko povařit. Ještě lepší pro nás je plnit zkysané listy. Malou hlávku zelí, která se mě vejde do zeláku naložím spolu se zel
Podobné recepty jako Plněné zelné listy
Moravská kyselica podle naší babičky recept
Do hrnce dáme zelí - kdo chce, může zelí předem trochu posekat, přidáme vodu, mletý kmín a osolíme. Do čajového sáčku (koření pak nemusíme z polévky lovit) dáme bobkové listy, nové koření, sáček pevně uzavřeme a vložíme do hrnce. Vaříme cca 30 minut. Mezitím nakrájíme na kostičky uzené maso nebo sla
Podobné recepty jako Moravská kyselica podle naší babičky
Sarma od Muki
No jasně, to je klidně možné, já nepolemizuji, já toto jídlo nikdy nedělala, proto mě zaujal tento recept, ale ty balíčky se z něčeho musí udělat - a v tomto receptu stojí, že se balí do LISTU z HLÁVKY kyselého zelí. Takže můj dotaz zněl: kde se dá sehnat kyselá hlávka zelí, když ji autorka v recept
Podobné recepty jako Sarma od Muki
Recept: Kysané zelí podle HaBo
Postup: Krouhané zelí dáme do větší mísy,přidáme sůl,kmín a nakrájenou cibuli.Promícháme a necháme odpočinout. Poté zelí namačkáme do zeláku,zatížíme prkýnkem,pro větší stlačení použijeme závaží-já používám dobře mytou dlažební kostku. Po lepší chuť dáme mezi zelí celé jablko a kopr.
Podobné recepty jako Recept: Kysané zelí podle HaBo
Kapustnica z Harvelky recept
Samozřejmě lák nabereme ze zeláku i s trochou zelí. Vařívala se v obci Harvelka při "zakaľačce" (zabijačce) nebo k nedělnímu obědu jako hlavní jídlo. Na zabijačce se kapustnica vařila z jazyku, srdíčka, kolena, bůčku, různých ořezů, zkrátka z toho, co řezník do polévky vhodil. Později, když se zaudi
Podobné recepty jako Kapustnica z Harvelky
Pavlišovský řízek
kolda blázen hronovský | 9. 6. 2015 18:05. jsem z HRONOVA a lepší jídlo neznám,pokud tedy myslíte PAVLIŠOVÁK z krkovice a zelíčko musíte mít z vlastního zeláku a né jak někdo dělá zelí s jíškou bleee ! jen mi vadí jak občané z upice u trutnova začali říkat že je to upický řízek a začali to tam uplně
Podobné recepty jako Pavlišovský řízek
Kvašené okurky v PET láhvích recept
Fľašu viackrát pretrasieme, aby sa nám do nej vošlo čo najviac uhoriek, do stredu vložíme strúčik cesnaku a zalejeme slanou vodou. Pri nalievaní dbáme, aby tam nezostali nejaké bublinky. Vodu nalejeme až po okraj a pevne zavrieme. PET-fľašu uložíme na chladné miesto (komora, pivnica a pod) a necháme
Podobné recepty jako Kvašené okurky v PET láhvích