Kokosky s tvarohovou náplní
Kokosky jsou skvělé! A kokosky s tvarohem, to je teprve lahůdka! ...
Brownies banánem a mandlemi
Brownie s banánem a mandlemi je snadný moučník, který dokážou upéct i úplní začátečníci. Můžeme ho ozdobit čokoládou, šle...
Pikantní karbanátky
Pikantní karbanátky chutnají trochu jinak než ty klasické. Přidejte k nim hranolky, nebo opečené brambory, případně nějak...
Vosí hnízda
Vosí hnízda neboli včelí úly, jak se jim také někdy říká, mají jednu obrovskou výhodu. Připravit je můžete klidně na Štěd...
Gratinované brambory
Gratinované brambory jsou báječnou přílohou třeba k minutkovým masům. Ale také mohou být samostatným jídlem, když nemusít...
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem
Roštěná s mrkví, šalotkou, mátou a citrónem je pikantní a vydatné jídlo. Můžeme ji podávat s vařenými mladými brambory, ...
Jarní salát s vejci a zelenými lístky
Na začátku jara můžete využít čerstvosti nových jarních lístků a umíchat si z nich jednoduchý a rychlý zelený salát. Aby ...
Kořeněné křížaly z jablek
Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez o...
Losos na rajčatech a pórku
U lososa upoutá pozornost jeho krásně barevné maso, které je navíc velmi chutné. I když se tato ryba řadím spíše k tučněj...
Těstoviny s dýní, sýrem Ricotta a s bazalkou
Těstoviny s dýní, sýrem Ricotta a s bazalkou budou chutnat báječně nejen tomu, kdo miluje těstoviny. Je důležité vybrat ...
Karbanátky s baklažánem
Karbanátky s baklažánem podáváme se stejnými přílohami jako ty obyčejné masové. S bramborovou kaší, vařenými nebo pečeným...
Cizrna se zeleninou a kuřecím masem
Cizrna se zeleninou a kuřecím masem je dobré a vydatné jídlo z jednoho hrnce. Pokud se vám nechce vařit se s cizrnou, pou...
Okurková polévka
Okurková polévka a její recept je v Polsku tradičním pokrmem, vaří se totiž skoro v každé rodině. Obvykle se do okurkové ...
Steak, steak, steak!
Léto bez steaku je jako ryba bez vody, nemyslíte? Udělat si svůj první domácí steak je jako první milování – chce to odva...
Zeleninový salát
Zeleninový salát je skvělá příloha k hlavnímu jídlu nebo jako lehká svačinka....
Kuřecí směs se zeleninou a rýží
Kuřecí směs se zeleninou a rýží je pikantní a přitom lehké jídlo. Máme-li více druhů zeleniny, můžeme je do pokrmu klidně...
Dušený hrášek se smetanou
Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka neb...
Hummus s červenou řepou a ricottou
Pokud máte chuť vyzkoušet něco nového, nepřehlédněte tento skvělý recept na sexi jarní pomazánku. Toto je jeden ze způsob...
Vepřové maso v žampionech
Vepřové maso v žampionech můžeme podávat s dušenou rýží. Stejně dobrou přílohou však budou vařené brambory nebo bílá fra...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Salát z červeného zelí
Salát z červeného zelí je chutná a zdravá příloha ke grilovaným masům. V grilovací sezóně na něj nezapomeňte. ...
Vepřová panenka
Panenka nebo také vepřová svíčková, je křehké a šťavnaté maso, které představuje to nejlepší z prasete. Nejenže skvěle ch...
Okurková omáčka 2
Trochu netradiční či méně známá omáčka z okurek je fantastickou volbou pro letní horké dny....
Základní recept na tvarohové těsto
Základní recept na tvarohové těsto použijte při pečení sladkých i slaných koláčů, taštiček a jiného pečiva. Je to velmi j...