Perník
Tradiční a stále oblíbený dezert, který je sympatický i tím, že je hotový téměř za půl hodiny. Polít se dá čokoládovou ne...
Hráškový krém se slaninou
Rychlá a sytá polévka plná vitamínů, bude dominovat vašemu stolu nejen svou výrazně zelenou barvou, ale také lahodnou chu...
Plněné taštičky
Plněné taštičky z listového těsta máme upečené za chvilku. Můžeme je podávat horké, ale také za studena....
Smažený sýr
Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáč...
Maskarpone krém do dortů
Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně...
Rychlá zeleninová omeleta
Rychlá zeleninová omeleta je báječná večeře nebo lehký oběd. Podáváme ji s čerstvými zeleninovými saláty....
Dresing na kebab
Pokrm zvaný kebab, tedy grilované maso podávané se zeleninou, omáčkami, nejčastěji zabalené v pita chlebu či tortille, m...
Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Upečte si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho na plechu vyložený pečícím papírem. Neb...
Tvarohová bábovka
U bábovky bývá ten problém, že je suchá a strávníky při konzumaci lehce dusí. To však není případ této tvarohové varianty...
Česnečka s majoránkou a bramborami
Nezastupitelné místo v české kuchyni má jistojistě česnečka s majoránkou a bramborami. V době nachlazení, po bujarém večí...
Bílé fazole na kyselo
Bílé fazole na kyselo třeba s domácím houskovým knedlíkem, to je lahůdka. Můžete přidat natvrdo uvařené vejce a obejdete ...
Kuřecí maso s omáčkou pro děti
Kuřecí maso s omáčkou pro děti podávejte s těstovinami, s rýží, nebo třeba s krupicovými noky. Můžete ale použít jakouko...
Zapečené brambory s pikantním sýrem
Zapečené brambory s pikantním sýrem provoní vaši kuchyni česnekem a slaninou a zaručeně budou chutnat....
Houbový kuba
Houbový kuba je staročeské jídlo, které se nejčastěji připravovalo na Vánoce (ze sušených hub). Je to veliká pochoutka, o...
Kuřecí prsa se zeleninou
Kuřecí prsa se zeleninou, to je lehká a rychle připravená večeře. S opečenou topinkou nebo s čerstvým pečivem....
Cibulové placky
Jakmile se venku ochladí, začnu mít chuť na hutnější pokrmy, tučnější maso, a také na cibuli. Možná i proto, že cibule je...
Zapečené kulaté cukety s rajčaty
Vyzkoušejte kulaté cuketky, dají se jednoduše vydlabat a naplnit různými přísadami. Náš recept je čistě zeleninový a využ...
Šumavská topinka
Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako ...
Dýňový pohár s marcapone
Tento sladký dýňový dezert připravil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Teď můžete českou klasiku v...
Grilovaný lilek s omáčkou Tahini
Grilovaný lilek s omáčkou Tahini je recept na úpravu lilku na japonský způsob. Lilek, nebo také baklažán, může být altern...
Chřestová polévka
Jakmile nastane chřestová sezona, neváhejte a uvařte si tuto nádhernou chřestovou polévku. Chřest je nejcennější jarní ze...
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky jsou oblíbeným sladkým jídlem nejen u dětí. I my dospělí si na nich občas rádi pochutnáme....
Krémová polévka z pečených kaštanů
Připravte si doma polévku ze symbolu nadcházejících svátků. Krémová polévka z pečených kaštanů je naprostá delikatesa a r...
Tvarohový koláč s ostružinami
Tvarohový koláč s ostružinami je vyloženě letní moučník. S čerstvým ovocem neuděláme chybu. Nemáme-li po ruce zrovna ostr...
Pečený čaj s jablky a brusinkami
Už nevíte co s jablky? Už jste upekli štrůdl, nasušili křížaly, udělali povidla, přesnídavky a pořád vám zbývají? Vyzkouš...