Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMarocké kuřecí špízy
Albert logoAlbert logo
  • Marocké kuřecí špízy
Marocké kuřecí špízy

Marocké kuřecí špízy

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olej olivový 300 ml
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Petržel hladkolistá 4 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Kuřecí prsní řízky 6 ks
  • Koriandr čerstvý 1 plž
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Zázvor mletý 3/4 člž
  • Česnek 3 strouž.
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Sůl 1 plž
  • Limetková šťáva 1 plž
  • Olej olivový 300 ml
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Paprika mletá sladká 2 plž
  • Petržel hladkolistá 4 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Kuřecí prsní řízky 6 ks
  • Koriandr čerstvý 1 plž
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Zázvor mletý 3/4 člž
  • Česnek 3 strouž.
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Sůl 1 plž
  • Limetková šťáva 1 plž

Příprava

1
V misce smíchejte olivový olej, tymián, papriku, petrželku, koriandr, římský kmín, česnek a zázvor. Přidejte kousky kuřecího masa a promíchejte. Misku přikryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 6 hodin v chladu marinovat. Před opékáním přeneste maso do kuchyně a nechte ho aspoň 20 minut při pokojové teplotě.
2
Proužky kůry, citronovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a chvíli povařte, aby proužky kůry změkly. Slijte a kůru přesuňte do malé misky. Přidejte olivový olej, petrželku a limetovou šťávu. Prošlehejte.
3
Rozpalte gril. Maso napíchejte na kovové jehly či předem namočené špejle a grilujte dohněda, trvá to 5–8 minut. Před podáváním pokapejte zálivkou.
1
V misce smíchejte olivový olej, tymián, papriku, petrželku, koriandr, římský kmín, česnek a zázvor. Přidejte kousky kuřecího masa a promíchejte. Misku přikryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 6 hodin v chladu marinovat. Před opékáním přeneste maso do kuchyně a nechte ho aspoň 20 minut při pokojové teplotě.
2
Proužky kůry, citronovou šťávu a sůl dejte do rendlíku a chvíli povařte, aby proužky kůry změkly. Slijte a kůru přesuňte do malé misky. Přidejte olivový olej, petrželku a limetovou šťávu. Prošlehejte.
3
Rozpalte gril. Maso napíchejte na kovové jehly či předem namočené špejle a grilujte dohněda, trvá to 5–8 minut. Před podáváním pokapejte zálivkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.