Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky
Albert logoAlbert logo
  • Koláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky
Koláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky

Koláč z listovéh těsta s kuřecím masem a hříbky

Náročné
31-45 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olej olivový 2 plž
  • Kuřecí stehenní řízky 8 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Pórek 2 ks
  • Slanina plátková 200 g
  • Hřiby 200 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Mouka hladká 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 140 ml
  • Mléko 250 ml
  • Listové těsto 500 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Kuřecí stehenní řízky 8 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Pórek 2 ks
  • Slanina plátková 200 g
  • Hřiby 200 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Mouka hladká 2 plž
  • Smetana ke šlehání 40% 140 ml
  • Mléko 250 ml
  • Listové těsto 500 g
  • Vaječný žloutek 1 ks

Příprava

1
Slané koláče z listového těsta jsou velmi oblíbené. Už jste vyzkoušeli ten s kuřecím masem, hříbky a slaninou?
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej.
4
Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut.
5
Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
6
Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.
7
Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.
8
Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.
9
Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
10
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů.
11
Po dvou je vždy překřižte přes misky.
12
Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.
1
Slané koláče z listového těsta jsou velmi oblíbené. Už jste vyzkoušeli ten s kuřecím masem, hříbky a slaninou?
2
Troubu předehřejte na 220 °C.
3
Ve středně velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozpalte olej.
4
Zprudka na něm opečte kuřecí maso nakrájené na kousky velikosti sousta. Bude to trvat 5 až 8 minut.
5
Maso osolte a opepřete. Vyndejte z hrnce a dejte stranou.
6
Naopak do hrnce vložte slaninu a opečte ji dozlatova a dokřupava, přidejte pórek, houby a tymián a opékejte 3 minuty, aby zelenina začínala být měkká. Řádně osolte.
7
Pak přimíchejte mouku, minutku opékejte a postupně zalijte mlékem.
8
Nakonec přidejte smetanu, nechte mírně probublávat, aby omáčka zhoustla, a pak do hrnce vraťte kuřecí maso. Dosolte a dopepřete podle chuti.
9
Směs rozdělte do 4 zapékacích misek a jejich okraje potřete našlehaným žloutkem.
10
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a nakrájejte ho na osm pruhů.
11
Po dvou je vždy překřižte přes misky.
12
Konce plátů přitlačte k miskám, celé je přetřete žloutkem a pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, aby těsto krásně zezlátlo a bylo křupavé.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 15 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.