Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPalačinkové obálky
Albert logoAlbert logo
  • Palačinkové obálky
Palačinkové obálky

Palačinkové obálky

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Cukr krupicový 80 g
  • Jahody 500 g
  • Džem jahodový
  • Vejce 4 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Citronová šťáva
  • Cukr tmavý 45 g
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Mléko 250 ml
  • Olej slunečnicový
  • Cukr moučkový 40 g
  • Pribináček vanilkový 2 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Cukr krupicový 80 g
  • Jahody 500 g
  • Džem jahodový
  • Vejce 4 ks
  • Mouka hladká 150 g
  • Citronová šťáva
  • Cukr tmavý 45 g
  • Smetana na vaření 250 ml
  • Mléko 250 ml
  • Olej slunečnicový
  • Cukr moučkový 40 g
  • Pribináček vanilkový 2 ks
  • Skořice mletá 1 člž

Příprava

1
Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2
Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3
Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
4
TIP: Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.
1
Jahody dejte spolu s cukrem a 60 ml vody do hrnce a na středním ohni přiveďte k varu a 5 minut zahřívejte, aby směs zhoustla. Vmíchejte džem a citronovou šťávu a nechte zchladnout.
2
Mouku smíchejte s cukrem. V jiné míse našlehejte vejce, mléko a smetanu a pak k mokré směsi postupně přidávejte suchou a prošlehejte do hladkého těstíčka. Nechte 20 minut stát.
3
Rozpalte nepřilnavou pánev o průměru 26 cm, mírně ji potřete tukem, naberte část těsta, rozlijte ho po celé ploše a 2–3 minuty opékejte, obraťte a minutu opékejte i z druhé strany. Opakujte do spotřebování těsta. Palačinky zpracovávejte po dvou: na první dejte část pribináčku i jahod, přiklopte druhou palačinkou, podle obrázku složte do obálky a posypte směsí cukru a skořice.
4
TIP: Pro ještě větší efekt můžete palačinkové obálky ozdobit dotuha ušlehanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.