Šťáva z černého rybízu
rybízy opláchneme, odstopkujeme a z části rozmixujeme. Směs dáme do větší nádoby a přelijeme horkou vodou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a necháme stát do druhého dne. Potom přecedíme a přidáme cukr - na 1l čisté šťávy 1kg cukru. Občas promícháme, dokud se cukr nerozpustí a přidáme prostře
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu bez cukru
Opláchnutý rybíz otrháme od střapin a prolisujeme na strojku na ovoce nebo na masovém strojku s nástavcem. Na 500g šťávy přidáme 20 tablet sladidla, předem rozpuštěného v troše teplé vody. Přidáme půl lžičky kyseliny citronové, dobře promícháme, naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme, steriluje
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu bez cukru
Šťáva z černého rybízu II.
Šťáva z černého rybízu II. - recept: Do 3 litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáváme rybíz a prosypáváme jej cukrem, až rybíz spotřebujeme. Zbylý cukr nasypeme ve vrstvě opět.
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu II.
Rybízová šťáva recept
Uvaříme v hrnci rybíz a necháme vystydnout (můžeme dát místo toho do odšťavňovače na rybíz). Přecedíme přes síto, přidáme vodu, cukr a led. Podáváme vychlazené z lednice. Poznámka autorky receptu Lze udělat i z černého rybízu. Uvařeno Přidat do oblíbených (19×) Přidat poznámku Nahlásit chybu v recep
Podobné recepty jako Rybízová šťáva
Šťáva z černého rybízu
1 Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Šťáva z malin, jahod apod. Nevařená rybízová šťá
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu
Nevařená rybízová šťáva
1 Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom
Podobné recepty jako Nevařená rybízová šťáva
Domácí šťáva z černého rybízu dělaná za studena
20 0 0. Do nádoby dáme rybíz, zalijeme litrem vody, přidáme kys. citronovou a necháme den ustát. druhý den zcedíme přes plátýnko (utěrku) a přidáme cukr (někdo dává víc cukru, já radši o dost míň). rozmícháme a necháme do dalšího dne ustát. v lednici vydrží dlouho. pokud byste chtěli větší množství
Podobné recepty jako Domácí šťáva z černého rybízu dělaná za studena
Šťáva a koláč z černého rybízu
1 kg černého otrhaného rybízu Pracovní postup: ŠŤÁVA Do 3 litrové sklenice nasypeme vrstvu cukru, přidáme rybíz a prosypáváme ho cukrem až rybíz spotřebujeme.
Podobné recepty jako Šťáva a koláč z černého rybízu
Syrová rybízová šťáva recept
Na 1,5 l šťavy pridáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovú a necháme cez noc stáť. Potom precedíme cez utierku. Znova odmeriame šťavu a na 1 l šťavy pridáme 900 g cukru. Necháme stáť, kým sa všetok cukor nerozpustí, pričom občas premiešame. Potom šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme. Šťava sa pr
Podobné recepty jako Syrová rybízová šťáva
Rybízový sirup recept
U černého rybízu dáme na 1 litr šťávy kyseliny citronové ještě méně a až po přidání cukru. Zahřejeme na 85 °C, občas promícháme, průběžně sbíráme pěnu. Horký sirup ihned plníme do čistých a předehřátých lahví se šroubovým uzávěrem. Hrdlo lahví po naplnění otřeme, lahve zavíčkujeme, položíme a takto
Podobné recepty jako Rybízový sirup
Dýňová šťáva
1. Recept je vhodný na oslavy, je zdravější než chemické limonády, ale je stejně lahodný. Má sladkokyselou chuť, kterou bych přirovnal k jahodám. 2. Uvedl jsem přípravnou dobu 30 minut, ale to platí pouze, pokud dýni pasírujete ručně, pokud máte odšťavňovač, bude vymačkaná za chvíli. 3.
Podobné recepty jako Dýňová šťáva
Rybízová šťáva za studena
1. 1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se 1 den louhovat. 2. 2den: Scedíme, nejlépe přes hadřík, nebo jemné sítko, nechá se odkapat, nesmí se pasírovat, šťáva by nebyla čirá a dužina z rybízu by se v ní kazila.
Podobné recepty jako Rybízová šťáva za studena
Pečený čaj černý rybíz
Způsob přípravy. Nejprve rybíz důkladně omyjte a zbavte stopek. Poté nasypte do malého vysokého pekáčku. Jeden citron vymačkejte a šťávu nalijte na černý rybíz, druhý citron omyjte a nakrájejte na plátky. Kolečka citronu poklaďte na rybíz. Přidejte pět kardamonů a zasypejte cukrem.
Podobné recepty jako Pečený čaj černý rybíz
Ledová tříšť z černého rybízu recept
Ledová tříšť z černého rybízu Hodnocení receptu je 4,8 (9×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. Merylas 14 názorů 3. 8. 2009 20:54 Merylas +2 další fotky Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny pro 1 Menší porce 1 Větší porce Zhruba: 1 dl 1 dl džusu z černého rybízu 4 cl 4 cl vodky
Podobné recepty jako Ledová tříšť z černého rybízu
Marmeláda rosol z černého rybízu nevařená recept
Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr. Odváženou šťávu z černého rybízu dáme do mísy a spolu s cukrem vařečkou 1 hodinu poctivě třeme. Cukr se rozpustí a směs začne mírně houstnout. ….
Podobné recepty jako Marmeláda rosol z černého rybízu nevařená
Džem z černého rybízu bez zavařování
1 Černý rybíz rozmixujeme spolu s cukrem, plníme do sklenic a uložíme do sklepa. Nezavařujeme, vydrží více jak rok. Žádná chemie, plno vitamínů. 2 Černý rybíz obsahuje mnoho pektinu, takže po rozmíchání s cukrem zrosolovatí a je hustý. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Šťáva z černého ry
Podobné recepty jako Džem z černého rybízu bez zavařování
Šťáva z černého bezu recept
Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. LENULKA611 1 názor Doba přípravy 40 minut + macerování 24 hodin 40 minut + macerování 24 hodin 24. 9. 2016 21:47 Šťáva z černého bezu LENULKA611 +4 další fotky +1 další fotka Přidat fotku Suroviny Porce: 3 lahve 30 - 35 30 - 35 květů černého bezu 1 kg 1 kg
Podobné recepty jako Šťáva z černého bezu
Výborný džem z černého rybízu a malin
Postup přípravy. Z rybízu odstraňte nečistoty, stopky můžete ponechat. Rozmixujte ho na pyré a přepasírujte přes cedník. K pyré přidejte maliny a zbylé suroviny. Opatrně promíchejte, aby se maliny úplně nerozmačkaly a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, až bude mít džem požadovanou konzistenci (zál
Podobné recepty jako Výborný džem z černého rybízu a malin
Šťávička za studena dělaná recept
Suroviny. Porce: to záleží....... 3 litry jakéhokoliv rybízu (můžou být i maliny) 2 litry vody (normální studené,kohoutkové) 50 g kyseliny citronové. 1-1,5 g kyseliny sorbové (na litr hotového produktu) 2,5 kg cukru krystal (nebo pískového cukru)
Podobné recepty jako Šťávička za studena dělaná
Černorybízová buchta recept
Postup přípravy. Nejdříve vyšleháme celé vajíčko s cukrem, pak přidáme jogurt, rozpuštěné vychladlé máslo, mouku a prášek do pečiva. Těto vlijeme na vymaštěný a vymazaný pekáč, poklademe buď méně nebo více nahusto rybízem (podle chuti) a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 min. Uvařeno.
Podobné recepty jako Černorybízová buchta
Rybízová marmeláda II.
Postup přípravy receptu. Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat šťávu z ovoce. Nejlépe je to nechat zatížené kapat přes noc, já to dělám do plastového 10litrového kbelíku.
Podobné recepty jako Rybízová marmeláda II.
Šťáva z černého rybízu
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Šťáva z malin, jahod apod. Nevařená rybízová šťáva
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu - recept: Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20
Podobné recepty jako Šťáva z černého rybízu