Cuketový chléb
Vláčné a nadýchané, takové je pečivo, do kterého přidáme cuketu. Tato zelenina se pyšní vysokým obsahem vody. Zanedbateln...
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Ihned uzavřete a snižte teplotu na 220 °C. Pečte asi 30 minut. Hotový chléb má tmavě zlatou barvu a zvoní při poklepu na spodní část. Jedná se o skvělé pečivo, ideální jen tak, s máslem či na suché toustování. PRIMA TIP: Při překládání zapracujte sušené ovoce či vlašské ořechy. Výborně chutná i s ko
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
1 porce 120 minut Suroviny voda (vlažná ) 500 ml med 1 lžíce olivový olej 2 lžíce droždí (sušené ) 1 sáček (7 g) špaldová hladká mouka 400 g sůl 1 lžička Recepty na domácí chléb, ze kterých se vám budou sbíhat sliny Postup přípravy Troubu předehřejte na 80–90 °C.
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Špaldovo-žitný chléb recept
Postup přípravy. Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosejeme všechny tři mouky (žitná jde hůř, ale jde to, nebojte se toho). Přidáme sůl, kmín a koření a promícháme.
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Postup přípravy receptu. 1. Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do fo
Podobné recepty jako Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Špaldový chléb se zakysankou recept
Postup přípravy. Asi 10 hodin předem smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme v teple vykvasit. K hotovému rozkvasu přidáme zbylé suroviny a vymísíme těsto, které necháme kynout v teple (asi 2 hodiny).
Podobné recepty jako Špaldový chléb se zakysankou
Obyčejný špaldový chléb s kváskem recept
Obyčejný špaldový chléb s kváskem 0,0 (0×) cathleen 0 názorů 30. 6. 2017 09:34 cathleen Přidat fotku Suroviny 320 g vody lžička cukru 2 lžíce oleje lžička chlebového koření (kmínu) 2,5 lžičky soli 100 g hustého žitného kvásku 100 g žitné chlebové mouky 170 g hladké mouky 300 g hladké špaldové mouky
Podobné recepty jako Obyčejný špaldový chléb s kváskem
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající. autor: Danuše Bednářová. 3.5. hodnotilo: 48. doba přípravy: neuvedeno. obtížnost: snadné. 1 / 2. 2 fotografie. Nahrát fotku.
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb vynikající
Drážďanský špaldový chleba
Postup přípravy receptu. 1. Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak "nadýchaný" - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou. 2.
Podobné recepty jako Drážďanský špaldový chleba
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
1 porce 90 minut Suroviny celozrnná mouka (žitná celozrnná hladká mouka (např. Pernerka)) 300 g špaldová hladká mouka (např. Pernerka) 200 g sušené droždí 9 g cukr krystal 1 lžička drcený kmín 2 lžičky voda 400 ml slunečnicová semínka 6 lžic sádlo (na vymazání pekáčku) 1 lžíce sůl 2 lžičky Postup př
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Špaldový podmáslový chléb z domácí pekárny
Pracovní postup: Do hnětací nádoby dáme suroviny v následujícím pořadí - 400 ml podmáslí, 2 lžíce olivového oleje, 160 g celozrnné pšeničné mouky, 200 g špaldové mouky, 140 g žitné chlebové mouky (mouky doporučím předem smíchat), Do mouky si uděláme tři důlky - do prvního dáme 2 lžičky soli, do druh
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb z domácí pekárny
Špaldový podmáslový chléb z trouby recept
Suroviny: voda, podmáslí, med, kmín drcený, olej, sůl, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hladká, mouka hladká, droždí čerstvé, Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin,….
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb z trouby
Špaldový jemný chléb
1 lžička cukr 2 lžička sůl 100 g špaldová mouka 140 g mouka 260 g hladká mouka 1 lžička kmín semínka (např. pšeničné otruby,klíčky,sezam - od každého lžíci) 1 lžička droždí Postup přípravy receptu 1 Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá,
Podobné recepty jako Špaldový jemný chléb
Špaldovo pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Recept: Špaldovo - pšenično - žitný chléb z domácí pekárny | Tradičnírecepty.cz Špaldovo - pšenično - žitný chléb z domácí pekárny Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů) Množství: neuvedeno Obtížnost: Snadné Příprava: neuvedeno Vaření: 1 hod. 40 min. Speciální kritéria: neuvedeno (0 hlasů) Ohodnoti
Podobné recepty jako Špaldovo pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Špaldový chléb s chia recept
1 lžíce oleje 1/2 lžíce chia semínek 1 lžička cukru 1 a 1/4 lžičky soli 1 lžička kmínu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Teplou vodu smíchejte s droždím a cukrem. Nechte 10 minut stát, ať vzejde kvásek. Mezitím nasypte do velké mísy zbytek
Podobné recepty jako Špaldový chléb s chia
Špaldový chléb se semínky
Postup přípravy. Nejprve si připravte kvásek. Do 400 ml vlažné vody rozdrobte droždí, přidejte špetku cukru, špetku soli a lžíci mouky. Důkladně promíchejte, přiklopte talířkem a nechte vzejít kvásek. Do mísy přidejte mouku, dále slunečnicová semínka, lněná semínka, chia semínka, dýňová semínka a lí
Podobné recepty jako Špaldový chléb se semínky
Špaldový podmáslový chléb recept
1. 2017 19:32. Dobrý večer, prosím o radu. Dnes jsem zkoušela podmaslovo spaldovy chléb v domácí pekárně. Použila jsem 400 g spaldove chlebove mouky a 150 g spaldove hrubé. Těsto z počátku vypadalo báječne, dokonce i druhé kynuti dobré, ale už bylo vidět, ze těsto zřídlo.
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb
Špaldovo-tvarohový chléb
Špaldovo-tvarohový chléb? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Špaldovo-tvarohový chléb
Vnoučkův chleba se špaldou recept
2 lžičky oleje 2 lžičky soli 2-3 lžičky drceného kmínu 1 lžička cukru 100 g žitné chlebové mouky 100 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké špaldové mouky 300 g hladké mouky 10 g droždí 2 lžíce otrub vrchovatá lžíce žitného kvásku Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o h
Podobné recepty jako Vnoučkův chleba se špaldou
Špaldový kváskový chléb recept
chleba ze špaldové mouky v pekárně. Suroviny: kvas žitný, podmáslí, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, kvasnice, olej, kmín celý, otruby, sůl, vločky ovesné, semínka slunečnicová. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.
Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb
Grahamový špaldový kváskový chléb recept
220 g 220 g pšeničné špaldové mouky 2 lžíce 2 lžíce oleje 2 lžičky 2 lžičky soli 1 lžíce 1 lžíce kmínu 2 lžíce 2 lžíce otrub 1 lžíce 1 lžíce Solamylu 3 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku) popřípadě 50-100 g libovolných semínek
Podobné recepty jako Grahamový špaldový kváskový chléb
Chléb s podmáslím 2 recept
100 g 100 g špaldové mouky 100 g 100 g žitné chlebové mouky 250 g 250 g hladké mouky 50 g 50 g polohrubé mouky 2 lžičky 2 lžičky soli 2 lžičky 2 lžičky cukru 2 lžičky 2 lžičky kmínu 1/2 lžičky 1/2 lžičky chlebového koření 1 lžička 1 lžička sušeného droždí nebo 22 g čerstvého droždí
Podobné recepty jako Chléb s podmáslím 2
Špaldovo-žitný chlebík z DP recept
Suroviny: voda, pivo světlé, sůl, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín celý, droždí, kvas žitný. Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu….
Podobné recepty jako Špaldovo-žitný chlebík z DP
Kváskové špaldové/grahamové rohlíky základní a žertovná varianta
Suroviny. 350 g hladké chlebové pšeničné mouky T650. 150 g hladké špaldové mouky (případně dávám grahamovou směs na chleba do pekárny) 250 ml vlažné vody. (alternativně nahradit část vody šťávou z červené řepy, cca 40-50g) 80 g másla (nechám rozpustit) 10 g cukru nebo 15 g medu. 10 g soli.
Podobné recepty jako Kváskové špaldové/grahamové rohlíky základní a žertovná varianta