Cikánské kuře recept
Postup přípravy receptu. Kuře rozpůlíme a opečeme na zpěněné 1/2 cibule, vyjmeme ho, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Do pekáče nasypeme druhou polovinu pokrájené cibule, nakrájené brambory, houby, papriky a polovinu anglické slaniny.
Podobné recepty jako Cikánské kuře
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí ...
*Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, zasypeme solamylem a moukou. Uhněteme středně tuhé těsto, které rozdělíme na díly, z těch vyválíme na pomoučněném stole válečky (zhruba tlusté jako palec) a ty rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm dílky.
Podobné recepty jako Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí ...
Smetanová krkovička
Nakrájíme cibule na silnější plátky a vyložíme jimi pekáček. Na cibuli poskladáme naklepané plátky krkovičky a okořeníme steakovým kořením. Dáme péci do trouby a když je maso měkké, přidáme celou plechovku mléka Tatra a necháme ještě asi dvacet minut péci.
Podobné recepty jako Smetanová krkovička
Krkovička pro vítanou návštěvu
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme do konce. Smícháme věci na marinádu, potřeme tím maso i v rozřezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin.
Podobné recepty jako Krkovička pro vítanou návštěvu
Pikantní marinovaná vepřová krkovice recept
Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, naklepeme jemně paličkou nebo hřbetem ruky a naložíme do marinády. Střídavě do misky dáváme lžíci olivového oleje, plátek krkovičky, na něj vymačkáme pár kapek citronu, trochu nahrubo mletého pepře a špetku soli. Postup opakujeme.
Podobné recepty jako Pikantní marinovaná vepřová krkovice
Babiččina krkovička se švestkami
Do pekáče nalijeme šťávu ze švestek, na ni položíme plněné krkovičky a vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme zhruba 15-20 minut. Vyndáme z trouby, maso dáme stranou, do vypečené šťávy přidáme povidla a za stálého míchání lehce povaříme.
Podobné recepty jako Babiččina krkovička se švestkami
Rychlé provensálské krkovičky
Na větší pánev nalejeme olej tak, aby pokryl dno. Krkovičky rozklepeme na tak tenko, jak to jen jde. S obou stran posypeme hustě provensálským kořením, případně osolíme nebo opepříme.
Podobné recepty jako Rychlé provensálské krkovičky
Rychlé rohlíčky/bez kynutí/
Rychlé povidlové řezy Rychlé preclíky Rychlé provensálské krkovičky Rychlé pudingové řezy Rychlé pudinkové řezy. Rychlé punčové řezy Rychlé rizoto Rychlé rizoto II. Rychlé rizoto se šunkou a zeleninou Rychlé rizoto z uzeného kuřete.
Podobné recepty jako Rychlé rohlíčky/bez kynutí/
Nové recepty
Plátky krkovičky naklepeme, po stranách nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily, osolíme a potřeme nastrouhaným zázvorem a česnekem. Takto je... více o Česneková krkovička na tymiánových bramborách
Podobné recepty jako Novéy
Hanácké klobásy recept
Řádně vychlazené maso z vykostěné krkovičky, z boku, ramínka a výřezů ze slaniny důkladně zbavíme všech blan a šlach. Chudé maso nakrájíme na 1 cm velké kostky, mastné na poloviční velikost.
Podobné recepty jako Hanácké klobásy