Domácí chleba z trouby recept
Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 30 minut na 200 °C (těsto má pěkně narůst a nahoře popraskat). Poté dopečeme bez víka 20 minut, dozlatova. Upečený chleba vyndáme z trouby i mísy, jemně potřeme kůrku vodou a přikryjeme utěrkou, dokud nevychladne. TIP Oblíbené recepty na domácí chléb.
Podobné recepty jako Domácí chleba z trouby
Pečení chleba v páře recept
Postup přípravy. Zaděláme své oblíbené chlebové těsto a důkladně ho propracujeme. Poté jej přendáme do mísy, přehodíme přes něj utěrku a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Podobné recepty jako Pečení chleba v páře
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb. Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Chléb se tradičně připravoval v peci, dnes si ho s pomocí našeho receptu můžete jednoduše upéct v troubě.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Chleba ve vajíčku, pečený v troubě recept
Uložíme krajíčky chleba těsně vedle sebe. Vejce rozšleháme s polovinou nastrouhaného sýru, nakrájenou uzeninou a cibulkou. Osolíme a opepříme. Směs nalijeme na chleba a nepřikryté dáme do vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme do zlatova. Před koncem posypeme zbylým sýrem. Upečený a ještě horký chleba nak
Podobné recepty jako Chleba ve vajíčku, pečený v troubě
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Chléb z domácí pekárny. Pustíme program s délkou programu 2 hodiny a 30 minut. (Záleží na pekárně). Během první fáze hnětení kontrolujeme konzistenci těsta. Mělo by tvořit jen mírně lepkavou jednolitou hmotu. Pokud je příliš husté, přidáme lžíci vody. Pokud je řídké, přisypeme nepatrně mouku.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Chléb pečený v římském hrnci postup recept
2011 06:38. Krásny chlebík. Tiež ho pečiem v rímskom hrnci, ale v elektrickej trúbe, takže si dovolím napísať aj tento postup pečenia. Pred pečením postriekam chlebík vodou, používam rozprašovať. Na spodku trúby je aj pohár s vodou počas celého pečenia.
Podobné recepty jako Chléb pečený v římském hrnci postup
Chléb z domácí pekárny
Poslední sledované recepty. Chléb z domácí pekárny - recept: Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 500 g. Po vykynutí (těsně před pečením cca 80.
Podobné recepty jako Chléb z domácí pekárny
Chleba z remosky
Chleba pečte v remosce přibližně 1 hodinu. Posledních 20 minut pečení chleba potírejte slanou vodou, aby se vytvořila křupavá kůrka. Pokud chleba budete péct v troubě, prvních 10 minut pečte na 230 °C, poté snižte teplotu na 200 °C (teplotu přizpůsobte). Posledních 20 minut pečení můžete chleba potí
Podobné recepty jako Chleba z remosky
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a slunečnicovými semínky. Žitné pečivo je lépe stravitelné, výživnější a má delší trvanlivost. Zkuste doma upéct jednoduchý chlebíček z kombinace žitné a špaldové mouky s křupavými slunečnicovými semínky. Bude výborný na snídani i jako součást studené večeř
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Domácí chleba
Postup přípravy receptu. 1. Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Základní chleba z remosky recept
Postup přípravy Z trochy vody, cukru, 2-3 lžic mouky a všeho droždí uděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout v teple. Pravidla pro přípravu kvásku z droždí, aby těsto správně kynulo
Podobné recepty jako Základní chleba z remosky
Domácí kmínový chleba recept
Domácí kmínový chleba. Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept. 5,0 (244×) kucerova45. 328 názorů. 90 min. 17.
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Bramborový chleba III. recept
Bramborový chleba III. Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník. 5,0 (46×) cathleen. 86 názorů.
Podobné recepty jako Bramborový chleba III.
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka Zdroj: archiv Josefa Maršálka. 7x. Zadělat doma na poctivý chléb není tak složité, jak se může zdát. Pekař a cukrář Josef Maršálek vám prozradí, jak si doma upéct výtečný chléb ze špaldové mouky. Odměnou za trochu práce a trpělivosti vám bude křupavá kůr
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka