Bílá houbová omáčka recept
Bílá houbová omáčka se nejlépe hodí k vařenému hovězímu masu. A houskové knedlíky k tomu. Lahůdka .
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g žampionů
- 1 malá cibule
- 500 ml plnotučného mléka
- 90 d másla
- 250 ml zakysané smetany
- 1 citron
- mletý černý pepř
- sůl
- 2 až 3 lžíce hladké mouky
Způsob přípravy
Houby důkladně očistíme a nakrájíme na plátky. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme houby a také je krátce za stálého míchání orestujeme.
Nyní do kastrolu přidáme 300 ml mléka, podle chuti špetku soli, pepře a vše přivedeme k varu. Vaříme dvacet minut, pak do omáčky přidáme mouku rozšlehanou ve zbytku mléka a znovu povaříme až omáčka zhoustne.
Nakonec ji zjemníme přidáním zakysané smetany a můžeme ještě dochutit citronovou šťávou,, pepřem nebo solí.