Domácí vanilková zmrzlina recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí

Zmrzlina je symbolem léta a na pochoutku v kornoutu se dá nalákat nemálo znát alespoň jednou. Přes exotické příchuti stále vítězí vanilková a čokoládová. Jak na poctivou domácí vanilkovou zmrzlinu? Recept je snadný.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • vanilkový lusk
  • 250 ml mléka
  • 750 ml smetany
  • špetka soli
  • 10 vajec
  • 200 g cukru
  • špetka soli


Způsob přípravy

Do rendlíku nalijte mléko a přidejte vyškrábaná semínka z vanilkového lusku. Pravá vanilka je ve zmrzlině klíčovou ingrediencí. Pozor, nevaříme, jakmile bude mléko těsně před bodem varu, můžeme jej z plotny stáhnout.

Následně necháme chvíli vylouhovat. Asi hodinu necháme vanilku pod pokličkou. V míse prošleháme cukr se žloutky a solí. Mléko opět přihřejeme a pomalu vlijeme do žloutkové směsi. Směs mícháme až do zhoustnutí.

Původní recept počítá s využitím zmrzlinovače, pokud jej ale nemáte, smetanu jednoduše vyšlehejte dostatečně do tuha a nechte celou směs v mrazáku na asi 6 hodin. Zmrzlinovač se postará o nadýchanou konzistenci a ušetří vám práci, bez něj bude nutné směs před podáváním trochu rozmíchat, aby se rozrušily ledové krystaly. Do zmrzliny můžete přidat i další přísady jako oříšky nebo sezónní ovoce jako borůvky či banány.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí vanilková zmrzlina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí vanilková zmrzlina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí vanilková zmrzlina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí vanilková zmrzlina

Kde najít informace



×