Recept Hovězí po burgundsku

Detail receptu na jídlo Hovězí po burgundsku. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Hovězí po burgundsku

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídlu, a pusťte se do toho.

Hovězí maso nakrájené na kostky obalíme v mouce, ve které jsme rozmíchali špetku pepře. Ve velkém kastrole osmažíme nakrájenou slaninu s mrkví nakrájenou na kolečka, celerem nakrájeným na větší kousky a jednou nakrájenou cibulí. Je-li potřeba, přidáme trochu oleje. Když je zelenina již téměř měkká, přidáme k ní utřený česnek, zamícháme a pak všechno děrovanou lžící přendáme z kastrolu na talíř.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Do kastrolu, kde jsme opékali zeleninu, přidáme olej a maso obalené v mouce na něm opečeme ze všech stran. Pak ho zalijeme vínem, přidáme opečenou zeleninovou směs se slaninou, tymián, petržel a bobkový list a osolíme. Na mírném plameni pak vše vaříme nejméně 2 hodiny. Dle potřeby doléváme hovězím vývarem.

Ke dvěma malým cibulkám přidáme celé očištěné žampiony, vše pokapeme olivovým olejem a na plechu v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny.

V poslední půlhodině vaření masa přidáme směs hub a cibule do hrnce a společně dovaříme.

Pře podáváním z omáčky odstraníme kousky bylinek a koření a je-li třeba zahustíme trochou mouky.

Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídlu, a pusťte se do toho. Hovězí maso nakrájené na kostky obalíme v mouce, ve ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 150 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Hovězí po burgundsku


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Hovězí po burgundsku

Ingredience receptu Hovězí po burgundsku

1,8 kg hovězího masa (třeba svíčková)
2 lžíce olivového oleje
snítka tymiánu
snítka petržele
1 bobkový list
1 cibule
2 mrkve
4 stroužky česneku
4 hrnky hovězího vývaru
750 ml červeného vína
1/4 hrnku polohrubé mouky
450 g žampionů
5 malých cibulek
mletý černý pepř
6 plátků slaniny

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Hovězí po burgundsku

Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů