Sdílet:

Hovězí vývar recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření210 minPočet porcí8 porcí

Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g hovězího masa (oháňka, plec, apod.)
  • 2 mrkve
  • ½ celeru
  • 1 cibule
  • 1 petržele
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka libečku (nebo trochu sušeného)
  • sůl


Způsob přípravy

Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, libeček a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna vaříme přibližně 3 hodiny. Pokud polévku potřebujeme dolít vodou, vždy přidáváme vodu vroucí.

Během pomalého vaření sbíráme z povrchu polévky pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po této době vývar scedíme přes hustý cedník a podle chuti dosolíme. Podáváme ho horký, buď samotný nebo s nakrájeným uvařeným hovězím masem, s vaječnými nudlemi či jinou zavářkou.


Komentáře Hovězí vývar

jetmarovi   9.12.2022 - 09:38

Děkuji,váš web je výborný,moc mě inspiruje,díky Jetmarová


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí vývar recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí vývar.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí vývar .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí vývar

Kde najít informace



×