Kuřecí játra na grilu recept
Kuřecí játra na grilu a k nim vařené nebo pečené nové brambory. Také čerstvé pečivo je dobrou volbou. A ještě třeba zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích jater
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 1 hrnek vody
- 2 lžíce vinného octa
- mletý kmín
- kajenský pepř
- sůl
Způsob přípravy
Na drobno nakrájíme jarní cibulku, přidáme ocet, špetku soli, kmínu, pepře a vodu. Všechno dobře promícháme.
Kuřecí játra očistíme, vložíme do připravené marinády a marinujeme asi 1,5 hodiny. Po této době játra napíchneme na grilovací jehly a grilujeme je z obou stran při střední teplotě 2 minuty.
Nyní maso potřeme ze všech stran olivovým olejem a grilujeme ještě asi 1 minutu. Když je maso měkké, hned ho podáváme s vybranou přílohou.