Minutka z vepřové kýty recept
Minutka z vepřové kýty s podušenou zeleninou je nejlepší s vařenými brambory. Kdo má raději hranolky, tomu je nasucho opečte v troubě na plechu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky z vepřové kýty
- 1/2 cibule
- 1/4 celeru
- 1 rajče
- 1 malá mrkev
- 1 malá petržel
- slunečnicový olej
- mořská sůl
Způsob přípravy
Vepřové plátky naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme až změkne.
Zatímco se maso opéká, v jiné pánvi na oleji osmahneme nahrubo nastrouhanou cibuli, celer, mrkev a petržel. Rajče nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině. Promíchanou směs osolíme a opepříme a zvolna dusíme, až také zelenina změkne. Pokud je to potřeba, mírně podlijeme vodou.
K opečeným plátkům pak přidáme dušenou zeleninu a s vybranou přílohou podáváme.