Pečené papriky recept
Pečené papriky jsou jednou z možností, jak připravit papriky, když je jejich sezóna a máme jich nadbytek. Je to jednoduché a chutné. Do nálevu můžete přidat i zelené bylinky podle své chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 červených paprik
- 3 lžíce octa
- 500 ml olivového oleje
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme alespoň na 200 stupňů. Papriky omyjeme a rozložíme je na plech. V předehřáté troubě je pečeme, až se na nich začnou dělat černé puchýře.
Nyní papriky vložíme do mikrotenových sáčků a necháme je asi 20 minut ležet. Nyní papriky snadno oloupeme, rozdělíme na čtvrtiny a odstraníme semena.
V míse ušleháme ocet s olejem, přidáme špetku pepře a soli. Nakrájené papriky vložíme do čistých, nejlépe vyvařených sklenic, zalijeme je nálevem a uzavřeme víčkem. V ledničce nám takto připravené papriky vydrží až 3 týdny.