Rýžové nudle se zeleninou recept
Rýžové nudle se zeleninou jsou určené nejen pro vegetariány. Je to lehké a zdravé jídlo pro kohokoliv, děti nevyjímaje. A doba přípravy je v podstatě zanedbatelná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g rýžových nudlí
- 1/4 malé hlávky bílého zelí
- 1 pórek
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- 1 kedlubna
- sojová omáčka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Rýžové nudle uvaříme v osolené vodě se špetkou kari podle návodu na obalu.
Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na tenké proužky nakrájené zelí, na kroužky nakrájený pórek a kedlubnu a mrkev, oboje nastrouhané na nudličky.
Vše krátce osmahneme, pak přidáme sojovou omáčku, lehce podlijeme trochou vody, a za stálého míchání restujeme všechnu zeleninu dokud nezměkne. Během vaření podle chuti do zeleninové směsi přidáme mletý pepř a sůl.
Když zelenina změkne a tekutina se vyvaří, přidáme uvařené rýžové nudle, promícháme a už jen prohřejeme.