Slané muffiny se šunkou a sýrem recept
Vláčné a šťavnaté muffiny lze podávat jako snídani nebo svačinu. Do základního těsta můžeme přidat ingredience podle chuti, třeba sušená rajčata nebo olivy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 280 g hladké mouky
- 6 lžic rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 100 g čedaru (nebo fety)
- 100 g šunky
- 50 g goudy
- sůl
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. Formy na muffiny vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V míse rozšleháme vejce s olejem a mlékem. V jiné míse smísíme mouku a prášek do pečiva. Do tekuté směsi postupně přisypáváme sypkou a promícháme. Nemusíme příliš pečlivě, těsto na muffiny nepotřebuje příliš péče.
Sýr čedar nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme nadrobno a přimícháme do těsta. Směs lehce osolíme a opepříme.
Košíčky na muffiny naplníme do ¾ těstem a posypeme je najemno nastrouhanou goudou. Pečeme 25 minut, dokud jejich povrch nezezlátne.