Sdílet:

Špekové knedlíky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí2 porce

Tento typ knedlíků skvěle chutná například v kombinaci s dušeným kysaným zelím. Protože těsto na knedlíky obsahuje slaninu a uzené, nehodí se příliš jako příloha k masu. Jde totiž o pokrm značně sytý, který sám vydá za hlavní chod.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 včerejších housek
  • 50 g anglické slaniny
  • 150 g vařeného uzeného masa
  • 125 ml mléka
  • 1 cibule
  • 1 lžíce čerstvé petrželky
  • 2 vejce
  • 80 g polohrubé mouky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka strouhaného muškátového oříšku


Způsob přípravy

Housky nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do mísy. Pak přisypeme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli a uzené maso.

V misce rozšleháme vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Směs nalijeme na housky, promícháme a necháme 10 minut odpočinout.

Pokud bude třeba, přilijeme trochu mléka. Nakonec do hmoty postupně přisypeme mouku.

Vlhkýma rukama vytvarujeme z těsta 8 stejně velkých knedlíků, které povaříme v osolené vroucí vodě asi 12 - 15 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špekové knedlíky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špekové knedlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špekové knedlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špekové knedlíky

Kde najít informace



×