Švestková bublanina recept
Výborná sezónní sladká tečka. Tento recept pochází z francouzské kuchyně tzv. Clafoutis, které je v originálu trochu vláčnější a lehce připomína palačinky. Letos se švestek urodilo opravdu mnoho a pokud je máte na zahrádce vyzkoušejte jeden z našich receptů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- máslo na vymazání formy
- cukr krupice na vysypání formy
- 7–10 ks vypeckovaných švestek nebo slív
- 1/3 hrnku hladké mouky
- 1/3 hrnku cukru krupice
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 3 vejce
Způsob přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem a vysypeme cukrem. Rozložte do ní švestky řeznou plochou nahoru.
Mouku, cukr, vanilku a smetanu rozšlehejte dohladka. Přidejte vejce a znovu rozšlehejte dohladka.
Těstíčkem zalijte švestky ve formě, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut nebo až těsto vyběhne a zezlátne. Clafoutis podávejte horké, výtečné je ke zmrzlině.