Tuňáková pomazánka s pečeným toastem recept
Tuňáková pomazánka je jedním z nejjednodušších jídel, která zasytí a zároveň dodávají organismu řadu tělu prospěšných látek. Právě proto je velice populárním receptem v kuchyních českých škol ale i domácností. Současně je to ideální alternativa lehkého oběda nebo večeře, na jejíž přípravu potřebujete pouze pár minut.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 konzervy tuňáka v oleji (ideálně řezy)
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce majonézy Spak
- citronovou šťávu
- sůl, pepř
- 1 lžičku hořčice Spak
- pečivo podle chuti
Způsob přípravy
Jarní cibulky nakrájejte najemno. Z tuňáka slejte olej a pak ho vyklopte do misky. Přidejte na jemno nakrájenou jarní cibulku, majonézu a hořčici.
Pomazánku důkladně promíchejte, nakonec ji zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete.
Pečivo opečte na suché pánvi dozlatova. Naneste pomazánku a podle chuti ozdobte kousky citronu, bylinkami nebo zelenou natí jarních cibulek.
Tip: Pomazánku můžete na pečivu dozdobit sušenými rajčaty v oleji.