Sdílet:

Tvarohová nádivka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí1 porce

Sladká nádivka z tvarohu, vajíčka, cukru a rozinek se používá jako náplň do moučníků jako jsou buchty a koláče, ale také k přípravě litých koláčů. Kdo je milovníkem kynutých i litých moučníků, ten se bez této nádivky určitě neobejde. Tvarohová náplň dodá dezertům vláčnost. Je lepší připravit ji z tvarohu „v papíru“ než z toho „ve vaničce“, protože tvaroh z plastové vaničky má tekutější konzistenci a rád z moučníků vytéká. Pokud nemáte jinou volbu, přimíchejte do tvarohu trochu škrobu, díky němuž více ztuhne.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g tvarohu (z papíru)
  • 50 g másla
  • 1 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g rozinek
  • špetka soli


Způsob přípravy

V míse utřeme změklé máslo se solí, vejcem, moučkovým i vanilkovým cukrem.

K základu přidáme tvaroh a pečlivě vše rozmícháme do hladké konzistence. Nakonec do nádivky přimícháme očištěné rozinky. Kdo chce, může je pro lepší chuť předem naložit do trochy rumu a použít vymačkané.

Nádivku promícháme a můžeme použít.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tvarohová nádivka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tvarohová nádivka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tvarohová nádivka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tvarohová nádivka

Kde najít informace



×