Zadělávaná slepičí polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Zadělávaná slepičí polévka se už dneska moc nedělá, a to je právě ten důvod, proč byste tento recept měli zkusit.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 slepice
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 4 dkg cibule
  • 2 dkg másla
  • 2 dkg hladké mouky
  • 2 dl kyselé smetany nebo mléka citrónová šťáva
  • trochu zelené petržele


Způsob přípravy

Očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, dáme do studené vody, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli a pomalu pod pokličkou vaříme.

Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, před dovařením přidáme do polévky a spolu ještě povaříme.

Když je maso měkké, polévku přecedíme, vmícháme do ní kyselou smetanu, podle chuti citrónovou šťávu a na kousky pokrájené maso. Do hotové polévky přidáme rozsekanou zelenou petržel.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zadělávaná slepičí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zadělávaná slepičí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zadělávaná slepičí polévka

Kde najít informace



×