Zeleninové chipsy recept
Zeleninové chipsy jsou křupavé, pikantní a hlavně mnohem zdravější než ty z obchodu. Přitom je tak jednoduché je připravit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 větší mrkve
- 2 petržele
- sůl
- olivový olej
- pepř
- sladká mletá paprika
- kari koření
- sušené oregano
Způsob přípravy
Mrkve očistíme a nakrájíme je na plátky tenké 1až 2mm. To samé uděláme s petrželí. Připravené plátky zeleniny nasypeme do mísy, přidáme lžičku soli a všechno důkladně promícháme. Uložíme do ledničky na 2 hodiny.
Troubu si předehřejeme na 170 minut. V misce smícháme špetku všeho koření ve lžíci olivového oleje. Zeleninu propláchneme vodou a osušíme v papírové utěrce. Na plech vyložený pečícím papírem plátky vyskládáme a potřeme je připravenou kořenící směsí.
V předehřáté troubě chipsy pečeme asi půl hodiny, podle tloušťky plátků.