Sdílet:

Bešamel recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí1 porce

Bešamelová omáčka je základem pro přípravu dalších omáček, nebo se používá také jako výplň do zapečených těstovin, například lasagní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka nebo smetany na vaření
  • sůl
  • špetka strouhaného muškátového oříšku


Způsob přípravy

Do rendlíku vložíme máslo, zahřejeme ho a pak za stálého míchání přisypeme mouku. Jíšku necháme asi minutu opražit.

Když jíška přestane pěnit, začneme postupně přilévat studené mléko a směs metličkou rozšleháme dohladka.

Omáčku necháme na mírném plameni a za občasného míchání přibližně 20 minut provařit, dokud nezhoustne.

Na závěr bešamel ochutíme solí a špetkou muškátového oříšku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bešamel recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bešamel.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bešamel

Kde najít informace



×