Dušené kuře ve smetanové omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření70 minPočet porcí4 porce

Dušené kuře ve smetanové omáčce se zeleninou bude výborné s vařenými bramborami. Také ho ale můžete podávat s rýží, houskovými knedlíky nebo s těstovinami. Podle toho, co máte rádi.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 stehenní kuřecí řízky
  • 2 zelené papriky
  • 1 mrkev
  • 70 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • zelená petrželka
  • mletý pepř
  • sůl
  • mletá paprika
  • olivový olej


Způsob přípravy

Kuřecí řízky zbavíme kůže a nakrájíme je na kostky. Papriky omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

V kastrole na oleji restujeme nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev. Po chvíli přidáme maso a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Pak vše podlijeme vodou, přidáme sojovou omáčku, špetku pepře, soli a papriky a zvolna dusíme 30 minut. Vodou podléváme podle potřeby.

Nyní rozšleháme mouku ve smetané, vlijeme ji do omáčky, přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku a vaříme dalších 8 až 10 minut.

Nakonec do jídla podle chuti přidáme sůl nebo pepř.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené kuře ve smetanové omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené kuře smetanové omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené kuře ve smetanové omáčce

Kde najít informace



×