Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha recept
Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i dětem a ocení ho i ti, kdo dbají na štíhlou linii. Recept šéfkuchaře Pohlreicha určitě stojí za vyzkoušení.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mletého krůtího masa (prsa nebo stehna)
- 4 jarní cibulka
- 100 g strouhanky
- 30 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 15 ml sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvé bazalky
- špetka mletého chilli
- sůl
- pepř
- olivový olej na potření
- Na salsu:
- 1 salátová okurka
- 2 - 3 lžíce olivového oleje
- 2 snítky čerstvého kopru
- kousek chilli papričky jalapeno
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
V míse smícháme maso, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, citronovou šťávu, sojovou omáčku, prolisovaný česnek, bazalku, chilli, sůl, pepř a strouhanku. Ze směsi vytvarujeme 6 - 8 karbanátků, uložíme je na tác, který zakryjeme potravinovou fólií a bochánky necháme odpočinout v lednici.
V mezičase si připravíme salsu. Okurku nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme ji, vymačkáme z ní přebytečnou vodu, smícháme s koprem, oleje, chilli, pepřem a uložíme do lednice.
Gril rozpálíme a bochánky potřené olivovým olejem grilujeme napřímo. Opékáme je asi 4 minuty z každé strany, ale doba se může měnit podle toho jak velké jsou.
Hotové bochánky servírujeme s okurkovou salsou a pečivem pokapaným olejem a opečeným na grilu.