Hovězí zadní maso recept
Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g slaniny
- 700 g vepřové kýty
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 lžíce másla
- 1 bobkový list
- 1 snítka petržele
- 500 ml masového vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na kroužky, zelenou petržel nakrájíme na drobno. maso očistíme, osolíme a opepříme ze všech stran a prošpikujeme kousky slaniny.
V pekáči rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce oleje a nakrájenou cibuli. Krátce cibuli osmahneme, pak přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a za stálého míchání ji opečeme dozlatova.
Na zeleninu položíme připravené maso, přidáme bobkový list, podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě pečeme přikryté víkem hodinu až hodinu a půl. Během pečení často podléváme vývarem a maso poléváme výpekem.
Po upečení maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky. Odstraníme bobkový list a zeleninu z pekáče rozmixujeme tyčovým mixérem. Omáčku dochutíme solí podle potřeby a podáváme s plátky masa.