Jednoduchá koprová omáčka recept
Jednoduchá koprová omáčka je připravená snadno a rychle. K ní můžete podávat čerstvě uvařené brambory a vejce na tvrdo. Nebo do omáčky nakrájejte plátky vařeného hovězího masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 svazek čerstvého kopru
- 1 l masového vývaru
- 3 lžíce másla
- 100 ml smetany
- hladká mouka
- sůl
- cukr
- jablečný ocet
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmahneme světlou jíšku. Pak k ní zvolna za stálého šlehání přidáváme masový vývar. Vše důkladně promícháme aby se nevytvořily hrudky. Omáčku přivedeme k varu a vaříme 30 minut.
Mezitím si nasekáme kopr nadrobno. Nasypeme ho do téměř uvařené omáčky, přidáme smetanu, promícháme a už jen krátce povaříme (asi 3 minuty).
Omáčku odstavíme z plotny a okořeníme ji podle chuti solí, cukrem a octem. Měla by mít mírně nakyslou chuť.