Kandovaná dýně Hokkaidó recept
Kandovaná dýně je recept našich babiček. V sezóně dýní se i nám může hodit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1kg dýňových kostek 1,5 x 1,5 cm
- 350 g cukru krupice
- octová voda (1 l vody, O,3 l octa)
- 3 lžíce moučkového cukru
Způsob přípravy
Nakrájenou dýni nasypeme do mísy, zalijeme octovou vodou a necháme v chladnu odležet 24 hodin. Druhý den přidáme cukr krupice,mícháme až se cukr rozpustí a znovu necháme odležet 24 hodin.
Nyní dýni uvaříme, ale ne úplně doměkka. Horkou šťávu slijeme a odložíme a necháme dýni znovu ležet 24 hodin.
Další den přilijeme odloženou vodu a přivedeme znovu k varu. Dýni povaříme jen 3 minuty a pak vodu všechnu a důkladně slijeme. Když voda z dýně okape, rozložíme kostičky nejlépe na síto, nebo na plech a sušíme asi 14 dní. Občas kostky dýně otočíme.
Nakonec dýni prosypeme moučkovým cukrem, aby se všechny kostičky obalily a uložíme do uzavíratelné sklenice