Kandovaná dýně Hokkaidó
Kandovaná dýně je recept našich babiček. V sezóně dýní se i nám může hodit....
Kandovaná pomerančová kůra recept
Kandovaná pomerančová kůra. Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpr
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová kůra
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče recept
Suroviny: dýně, citron, pomeranče, cukr. Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně přikrytá. Přidáme šťávu ze 3 citrónů. necháme uležet aspoň 12….
Podobné recepty jako Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Kandovaná dýně recept
Kandovaná dýně. Hledáte způsob, jak zužitkovat dýni a zároveň jste milovníkem sladkostí? Pak máme recept přímo stvořený pro vaše potřeby! Kandovaná dýně je skvělou pochoutkou a pokud si vyhrajete s jejím zabalením, potěší i jako dárek.
Podobné recepty jako Kandovaná dýně
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra - recept: Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu) recept ...
Postup je podobný jako u receptu od Rebeky (Nadi), ale odřízneme bílou část kůry (mezokarp). Pomeranč nakrájíme na osminy. Dužinu sníme. Kůru namočíme minimálně na 3 dny do vody. Každý den vyměníme vodu. Po dvou dnech škrabkou nebo nožem odstraníme bílou (hořkou) část kůry.
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu) ...
Kandovaná dýně od tety Jitky
Kandovaná dýně od tety Jitky - recept: Do uvařeného roztoku ponoříme po částech dýni a uvaříme do průsvitného vzhledu. Ponecháme v roztoku 48 hodin. Po okapání sušíme. Zbylý roztok
Podobné recepty jako Kandovaná dýně od tety Jitky
Citronová / pomerančová kandovaná kůra recept
Postup přípravy. Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody. Nejlepší je chemicky neošetřený po
Podobné recepty jako Citronová / pomerančová kandovaná kůra
Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě recept
cca 4 lžičky sušeného mléka (dobrovolné), případně mléko polotučné vyvařené (40ml by mělo stačit) kandovaná pomerančová kůra přibližně ze 4 velkých pomerančů nebo jiné kandované nebo sušené ovoce. Dobré jsou sušené rozinky, brusinky nebo arašidy nesolené.
Podobné recepty jako Kandované nebo sušené ovoce v čokoládě
Kandovaná kůra z citrusového ovoce recept
Kandovaná kůra z citrusového ovoce. Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/M42m
Podobné recepty jako Kandovaná kůra z citrusového ovoce
Domácí kandovaná dýně obarvená recept
kandováná jablka kandovaná dýně s ananasovou příchutí. Suroviny: dýně, cukr, potravinářské barvivo. Dýni ( místo dýně můžete dát i cuketu ) nakrájíme na kostičky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme….
Podobné recepty jako Domácí kandovaná dýně obarvená
Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě recept
Suroviny: pomeranče, voda, cukr krystal, sůl, čokoláda na vaření. Pomeranče nařízneme na dílky a pomocí lžíce oloupeme. Kůru dáme do sklenice, zalejeme studenou vodou a uzavřeme víčkem. Necháme jí tam 3 dny a….
Podobné recepty jako Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě
Citronová bábovka s kandovanou citrusovou kůrou recept ...
Postup přípravy. Celá vejce s cukrem ušleháme doběla. Poté postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a všechny ostatní ingredience, až se spojí do vláčného litého těsta. Vymačkáme šťávu z celého citronu a nastrouháme z něj do těsta kůru.
Podobné recepty jako Citronová bábovka s kandovanou citrusovou kůrou ...
Kandované květy recept
Na kandování můžeme použít všechny nejedovaté květy, nejlépe se hodí fialky, sedmikrásky, květy ovocných stromů a léčivých bylin, dále pak petrklíče, macešky, řeřicha, kopretiny, černý bez, jetel, měsíček lékařský. Pokud budete kandovat velké květy, jako např. růže, je lepší jí nejdříve rozebrat na
Podobné recepty jako Kandované květy
Kandovaná dýně
Do vroucího roztoku vložíme dýni a necháme 2 minuty vařit.Poté sejmeme z plamene a vše necháme v hrnci 2 dny uležet.Po dvou dnech dýni z roztoku vyjmeme, necháme okapat a sušíme v sušičce nebo v troubě. Po usušení můžeme kandovanou dýni prosypat vanilkovým cukrem. Oba nálevy můžete použít 2x.
Podobné recepty jako Kandovaná dýně
Kandovaný zázvor recept
Tento postup opakujeme 4x, abychom odstranili část štiplavosti. Po posledním slití zázvorového vývaru ještě jednou zalijeme vodou těsně nad poslední kousky zázvoru a přidáme cukr. Množství cukru závisí na množství zázvoru a vaší chuti, na ty tři kusy zázvoru, co jsou na fotografii, jsem dala 4 vrcho
Podobné recepty jako Kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor
Postup přípravy receptu. 1. Zázvor očistíme, nakrájíme na plátky (cca 4mm) a dáme do vody povařit na 20 minut. Pak přidáme cukr, necháme přejít varem, odstavíme a necháme 24 hodin stát. 2. Druhý den opět 20 minut vaříme, odstavíme a necháme opět 24 hodin v nálevu. 3.
Podobné recepty jako Domácí kandovaný zázvor
Kandované ovoce, Mostarda ovocná hořčice (Mostarda di ...
Postup přípravy. Omyté ovoce (jablka, hrušky, kdoule, broskve, meruňky, švestky, třešně, zelená rajčata, dýně, melouny, fíky, citrusové plody…) můžeme oloupat, odjadřincovat a vypeckovat (ale nemusíme), můžeme nechat vcelku, nebo větší plody pokrájet na menší kusy, nebo dokonce jablka postrouhat nah
Podobné recepty jako Kandované ovoce, Mostarda ovocná hořčice (Mostarda di ...
Kandované kaštany
1. Dejte do velkého hrnce vařit vodu a trochu ji osolte. Kaštany vsypte do hrnce a vařte asi 20 minut. Pak stáhněte hrnec z ohně a kaštany v něm ještě 5 minut ponechte. Po jednom je vyndavejte pomocí děrované naběračky a stahujte tenkou vnitřní slupku, až získáte zcela čisté jádro. Loupejte opatně,
Podobné recepty jako Kandované kaštany
Cop s kandovaným ovocem recept
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, kvasnice, mléko, cukr vanilkový, tuk hera, žloutek, kůra citronová, ovoce kandované. Umícháme kynuté těsto, necháme 1 hodinu kynout, poté rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme na obdélník, každý naplníme kandovaným ovocem a….
Podobné recepty jako Cop s kandovaným ovocem
Kandované jedlé květy: šeřík recept
Po vyschnutí šeřík zavřete do skleničky s víčkem a brzy použijte na zdobení cupcakes, dortů nebo jinak podle vlastní fantazie. TIP: Kandovat se dají všechny jedlé květy, jen některé snáz a některé hůř, v závislosti na jejich tvaru a velikosti.
Podobné recepty jako Kandované jedlé květy: šeřík
Kandovaná cuketa recept
Suroviny: , sirup. Cuketu nejlépe rozpůlíme , dále vydlabeme dužinu, nakrájíme na kousky a oloupeme a dále nakrájíme na kostičky - tak se to nejlépe dělá.Přiměřené….
Podobné recepty jako Kandovaná cuketa
Kandované ovoce
Postup přípravy receptu. 1. Z 0,5 l vody a 1 g krystalového cukru uvaříme sirup. Připravíme si zralé, ale tvrdé ovoce, které zbavíme nejedlých častí a pokrájíme na úhledné kousky. Připravené ovoce v smaltované nádobě zalijeme horkým sirupem a necháme stát do druhého dne. Potom sirup slijeme a převař
Podobné recepty jako Kandované ovoce