Kukuřice na grilu recept
Její příprava je velmi snadná, a tak není divu, že patří k oblíbeným přílohám, které se podávají ke grilovanému masu. Kombinace nasládlé medové kukuřice a propečeného steaku jde skvěle dohromady.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kukuřice
- 150 g másla
- 2 čajové lžičky medu
- sůl
Způsob přípravy
Kukuřice je tvrdá, a proto je dobré ji před grilováním předvařit. Klasy vložíme do vroucí vody a vaříme 20 - 30 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou.
V menším hrnci rozehřejeme máslo, přidáme med a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Je třeba to hlídat, aby směs nezhnědla.
Klasy potřeme rozpuštěnou směsí, rozložíme je na gril tak, aby nebyly přímo nad plamenem, ale stranou a grilujeme přibližně 10 minut.