Pampeliškový salát recept
Další ze série delikátních jarních salátů. Hlavní ingredienci natrháte na čisté louce a dodá vám mnoho zdraví prospěšných látek. Pokud patříte mezi milovníky rukoly, vyzkoušejte ji nahradit pampeliškou. Přivítejte jaro tímto svěžím salátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 2 šálky natrhané zelené pampelišky nebo rukoly
- 2 zelené cibule nebo 1 střední pórek (pouze bílá část), tenké plátky
- 2 velká vejce natvrdo, nakrájené na plátky
- 1/2 šálku grapefruit nebo mandarinky
- Květy pampelišky, volitelně
Způsob přípravy
V malé misce rozšlehejte olej a citronovou šťávu. Ve velké misce smíchejte zelenou pampelišku a cibuli.
Nakrájejte vejce na měsíčky a dejte přes zelenou pampelišku či rukolu. Přelijte dresingem a nakonec přidejte půlměsíčky grapefruitu. Můžete posypat květy z pampelišky.