Rýžový nákyp s meruňkami recept
Rýžový nákyp s meruňkami je lahůdka zejména pro milovníky sladkých jídel. A jak mnozí víme, nejsou to jen děti. Meruňky použijte čerstvé, mražené nebo kompotové.
(celý recept)
Ingredience receptu
- meruňky
- 250 g kulatozrnné rýže
- 4 vejce
- 150 g másla
- 4 lžíce cukru
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Rýži uvaříme doměkka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Zbylé žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny.
Ve velké míse smícháme uvařenou rýži s máslovým krémem a na čtvrtky nakrájenými meruňkami. Nakonec zvolna přimícháme tuhý sníh z bílků.
Do pekáče přendáme připravenou směs a v předehřáté troubě pečeme nákyp 50 až 70 minut.