Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou recept
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou, a s přílohou podle vašeho výběru bude rozhodně chutnat. Je to lehce pikantní, jemné maso, voňavé po bylinkách.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové panenky
- 3 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny
- čerstvý rozmarýn
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
V míse rozmícháme utřený česnek se lžící nadrobno nasekaného rozmarýnu a se dvěma lžícemi olivového oleje. Přidáme špetku soli a mletého pepře a vše dobře rozšleháme.
Očištěnou vepřovou panenku potřeme důkladně ze všech stran touto směsí, a necháme ho 6 hodin marinovat v chladnu.
Po této době si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Marinované maso zabalíme pevně do plátků slaniny a položíme na olejem vymazaný pekáč. Do pekáče přidáme pár snítek rozmarýnu a vše ještě pokapeme olivovým olejem.
V předehřáté troubě panenku pečeme 35 až 45 minut dozlatova. Pak pekáč vyjmeme z trouby a necháme maso čtvrt hodiny "dojít". Pak ho můžeme nakrájet na plátky a podávat s vybranou přílohou.