Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou, a s přílohou podle vašeho výběru bude rozhodně chutnat. Je to lehce pikantní, jemné maso, voňavé po bylinkách.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové panenky
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g anglické slaniny
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

V míse rozmícháme utřený česnek se lžící nadrobno nasekaného rozmarýnu a se dvěma lžícemi olivového oleje. Přidáme špetku soli a mletého pepře a vše dobře rozšleháme.

Očištěnou vepřovou panenku potřeme důkladně ze všech stran touto směsí, a necháme ho 6 hodin marinovat v chladnu.

Po této době si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Marinované maso zabalíme pevně do plátků slaniny a položíme na olejem vymazaný pekáč. Do pekáče přidáme pár snítek rozmarýnu a vše ještě pokapeme olivovým olejem.

V předehřáté troubě panenku pečeme 35 až 45 minut dozlatova. Pak pekáč vyjmeme z trouby a necháme maso čtvrt hodiny "dojít". Pak ho můžeme nakrájet na plátky a podávat s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka pečená rozmarýnem slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou

Kde najít informace



×