Sdílet:

Žahour z borůvek recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí2 porce

Žahour je smetanová omáčka s ovocem. Podáváme ji k lívancům, různým knedlíkům nebo ke vdolečkům .Je velmi jednoduchá, lahodná a rychle hotová.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 ml smetany
  • 3 lžičky vanilkového pudinkového prášku
  • 250 g borůvek
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • 2 až 4 lžíce vody
  • špetka skořice


Způsob přípravy

V kastrole svaříme omyté borůvky s cukrem, máslem a vodou. Zvolna vaříme tak dlouho, až se ovoce rozvaří. Během vaření přidáme špetku skořice a občas ovoce zamícháme.

Když jsou borůvky rozvařené, přidáme do kastrolu smetanu, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek. Dobře promícháme a omáčku už jen krátce povaříme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žahour z borůvek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Žahour z borůvek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Žahour borůvek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Žahour z borůvek

Kde najít informace



×