Celerové pyré recept
Celerové pyré podáváme nejčastěji jako přílohu k rybám, je jemné a delikátní. Kdo nemá rád kopr, může použít jiné koření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 celer
- 100 ml sladké smetany
- 2 lžíce másla
- 2 snítky čerstvého kopru
- sůl
- mletý barevný pepř
Způsob přípravy
Celer oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a kostky celeru na něm restujeme dozlatova za stálého míchání.
Do pánve přidáme špetku soli a pepře a celer podlijeme vodou. Vaříme asi 10 až 15 minut, dokud celer nezměkne a tekutina se téměř vyvaří.
Nyní přidáme na jemno nasekaný kopr a smetanu a vše rozmixujeme do hladkého pyré. Podle potřeby můžeme přidat sůl.