Cuketa
Cuketa se stala oblíbenou zeleninou, která má v naší teplé kuchyni nespočet uplatnění. Tento recept je z těch rychlých a ...
Pikantní květák s chilli a parmezánem
Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další z...
Kuřecí maso se zeleninou
Kuřecí maso se zeleninou, a k tomu třeba těstoviny, hranolky, nebo bramborové noky. Přílohou může být i jen čerstvé pečiv...
Vepřové klobásky na zelenině
Vepřové klobásky na zelenině, ke kterým přidáte nějakou dobrou hořčici či dip, jsou velkou pochoutkou. Kdo chce přílohu, ...
Žemličky
Žemličky z těsta bez dlouhého kynutí jsou nadýchané a lehké. A taky jsou připravené hned. Posypat je můžete pode své ch...
Švestkový kompot
Domácí švestkový kompot patří ḿezi ty oblíbené. V zavařovací sezóně, kdy všechno ovoce dozrává a je snadno k mání, stač...
Pečené krůtí rolky
Pečené krůtí rolky podáváme s bramborovou kaší, bramborovými hranolky, se zeleninovými saláty. Nejlepší saláty budou z č...
Mořidlo s octem na zvěřinu
Naložte si zvěřinu do skvělého mořidla, které vám zaručí jedinečnou chuť a šťavnatost masa. Určitě se to vyplatí....
Vepřová krkovička na rozmarýnu
Vepřová krkovička na rozmarýnu je šťavnatá a lehce pikantní. Třeba s bramborami pečenými v troubě bude vynikající....
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Kakaová poleva
Tento druh polevy se hodí pro výrobu domácích pralinek i polev, kterými lze ozdobit například vánoční cukroví, dezerty ne...
Brownies s hruškami bez pečení
Brownies s hruškami bez pečení je skvělý zákusek ke kávě. Ozdobte ho čerstvým ovocem nebo našlehanou smetanou ....
Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha
Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v...
Dušená rýže se zeleninou
Dušená rýže se zeleninou je lehké jídlo nejen pro vegetariány. Nemusí přece být každý den maso. Strouhaný sýr nemusí být...
Škubánky jako od maminky
Škubánky jako od maminky, osmažené na nepřilnavé pánvi s trochou oleje dozlatova, to je pro mnohé z nás pochoutka našeho ...
Karbanátky s cuketou
Pokud má maso méně tuku, tak se občas stane, že jsou klasické karbanátky trochu sušší. Když se do receptu přidá cuketa, b...
Pesto
Pesto může být bazalkové, nebo použijeme některou z ostatních bylinek. Hodí se hlavně na jakékoliv těstoviny. Nejprve ...
Cuketová polévka s parmazánem a bílým vínem
Další z velmi rychlých a delikátních cuketových receptů, který si zamilujete. Jemná krémová polévka s parmazánem a bílým ...
Mini pizzy z lilku
Mini pizzy z lilku se výborně hodí jako malý pikantní předkrm. Nepotřebujete k tomu žádné těsto. Lilek omyjeme a nakrá...
Smažený celer
Smažený celer podáváme většinou z jakkoliv upravenými brambory a dipem podle chuti. Je to rychlé, chutné jídlo nejen pro ...
Koprová polévka bez lepku
Koprová polévka bez lepku je sytá a voňavá. Z čerstvého kopru je nejlepší, ale mimo sezónu můžeme použít i sušený nebo ko...
Lasagně
Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne...
Kotlíková gulášové polévka
Super recept na kotlíkovou gulášovou polévku se výborně hodí v právě zahájené sezony kempování a stanování. Recept je jed...
Červená řepa s křenem
K hlavnímu jídlu si rádi dáváme něco pikantního. Vhodnou a chutnou přílohou může být červená řepa s křenem....